Rychlý, zdravý a sytý oběd za pár minut? Tento recept s máslovými fazolemi splňuje všechna zmíněná kritéria😊 . Inspiruj se s námi knihou od doc. Ladislava Kužely, ve které najdeš množství chutných vege receptů pro svoje zdravé střevo.
Jak na to:
1
Máslové fazole dáme do misky a rozmačkáme tak, aby vznikla hustá kompaktní směs.
2
Sušená rajčata nakrájíme na drobné kousky a přidáme k fazolím. Stejně tak i kapary, bazalku nasekanou najemno a piniové oříšky. Všechno společně důkladně promícháme.
3
Vytvarujeme malé karbanátky, které smažíme na pánvi potřené olivovým olejem. Karbanátky je možné upéct i v troubě na plechu vyloženém papírem na pečení při 200 stupních 30–40 minut.
TIP: Ke karbanátkům se skvěle hodí grilovaná zelenina. Já jsem si upekla polovinu cukety, čtvrt dýně hokaido, 1 malou mrkev a pár kousků růžičkové kapusty.
Dobrou chuť 😋!
Jinak, víš o tom, že i koupí členství (ročního) u nás získáváš knihu se zdravými recepty? Podívej se i na další benefity, které máme pro naše členy a přidej se k nám:
Mojí životní filozofií je žít v harmonii mysli, těla a duše. Jsem absolutní milovník jídla, které by z mého pohledu mělo být vždy vyvážené, nutričně bohaté a připravené z těch nejkvalitnějších surovin. Vysoká kvalita vždy neznamená i vysokou cenu, stejně jako vysoká cena nezaručuje kvalitu. Pohyb je mým prostředkem, jak vypnout. Fascinuje mě, co všechno tělo dokáže, kolik síly v sobě ukrývá. Co dáte, to se vám vrátí, a u vašeho těla to platí dvojnásobně. Věřím, že moje články vám budou pomáhat při hledání vašich vlastních odpovědí a moje recepty obohatí vaši kuchyni. Jestli máte radši Instagram, můžete mě sledovat jako @foodistheroot.