Všechny
Recepty
Stravování
Zdraví
Cvičení
Všeobecné
Hubnutí
Fitshaker podcasty
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Myslíme ekologicky!
Těhotenství

Pomazánka ze sušených rajčat a bílé fazole

5 min
6 porcí
pomazánka

Potřebujeme: 

  • 425 g konzervované bílé fazole
  • 15 ks sušených rajčat
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 5 lžic vody
  • 2 g soli (nebo podle chuti)
  • 1 lžíci domácího medu (nemusí být)
pomazánka

Mám pro tebe tip na chutnou a zdravím nabitou pomazánku nebo perfektní dip do sendvičů, na topinky či čerstvé pečivo, který je tak jednoduchý na přípravu! Jestli máš ráda chuť sušených rajčat, tohle se ti bude určitě líbit. Na její výrobu ti stačí jen 5 jednoduchých ingrediencí a pár minut tvého času.

Tato lahodná a krémová pomazánka je plná chutí a dá se použít téměř k čemukoliv! Miluju na ní její zářivou barvu a hladkou texturu plus její neodolatelnou sladkou a intenzivní rajčatovou chuť. A jako bonus ji můžeš nabídnout svým dětem. Mému dvouletému hned zachutnala. Je to super tip, jak nacpat zeleninu do jídla.

Jak na to?

1

Všechny ingredience včetně vody, olivového oleje a medu rozmixujeme na jemnou kaši. Hustotu si můžeme upravit podle sebe přidáním vody.

2

Dochutíme solí a podáváme se zeleninou, topinkami, čerstvým pečivem, salátem, sendvičem, jak jen chceme.

TIP: Pomazánku jsem dělala i pro syna, proto jsem ji nekořenila. Vy si můžete pomazánku klidně udělat pikantní nebo použít bylinky.

pomazanka rajcata
recept pomazanka ze susenych rajcat
pomazanka ze sušených rajčat

Ať ti chutná 😊

Pojď si s námi zamakat a změnit svoji postavu i ty vo Výzvě do plavek 2023. Výzva bude i letos obsahovat fantastická videa o stravování.

Přidej se k nám a přihlaš se ještě dnes:

Výzva do plavek 2023
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.

Mohlo by tě zajímat

Mohlo by tě zajímat