Tyto bylinkovo-dýňové těstoviny jsou lahodně krémové a jejich příprava je velmi jednoduchá. Můžeš si je vychutnat jako rychlý oběd nebo lehkou večeři s lahodnými podzimními příchutěmi.
Jak na to?
1
Těstoviny uvaříme podle návodu.
2
V pánvi rozehřejeme olivový olej a dozlatova orestujeme cibulku. Přidáme očištěnou a na malé kousky nakrájenou dýni a 5 minut restujeme.
3
Potom přidáme koření a bylinky. Zalijeme vodou a vaříme, dokud není dýně měkká. Pokud je to nutné, přidáme víc vody.
4
Když je dýně uvařená a voda se odpařila, rozmixujeme ji spolu s ricottou na krémovou omáčku. Pokud je třeba, dochutíme ještě solí a pepřem.
5
Přidáme těstoviny a podáváme ozdobené bylinkami, posypané sýrem nebo ořechy.
Výživové hodnoty na 1 porci:
390 kcal
1639 kJ
T:
8 g
B:
13 g
S:
62 g
V:
7 g
Ať ti chutná! 😊
Vánoce se blíží a ty přemýšlíš, čím můžeš obdarovat své blízké? U nás v e-shopu si jednoznačně vybereš svůj fit vánoční dárek, ať už pro někoho z rodiny nebo i pro sebe. 😉
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz