Hlíva je skvělá surovina, z níž se dá připravit spousta jídel. Ale co taková omáčka z hlívy, slyšela jsi už o ní? Celý tento recept je skvělým způsobem, jak „propašovat“ zeleninu do jídelníčku celé rodiny a skvěle si pochutnat. 😊
Jak na to?
1
Těstoviny uvaříme obvyklým způsobem podle návodu na obalu.
2
Na olivovém oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku.
3
Přidáme petržel a mrkev nakrájené na menší kousky a restujeme dozlatova.
4
Potom přidáme i hlívu, osolíme a opepříme, restujeme už jen chvilku.
5
Přidáme vodu a dusíme, dokud není hlíva měkká.
6
Když je směs uvařená, rozmixujeme ji dohladka a přidáme smetanu. Promícháme a přidáme lahůdkové droždí, které dodá sýrovou chuť.
7
Hotovou omáčku promícháme s těstovinami a můžeme podávat.
Tip 1: Jestli se rozhodneš připravovat neveganskou alternativu, můžeš olej vyměnit za ghee máslo, sójovou smetanu za klasickou a lahůdkové droždí za parmazán.
Tip 2: Když k takové omáčce přidáš litr vývaru a nerozmixuješ ji úplně najemno, máš fantastickou krémovou polévku.
Výživové hodnoty na 1 porci:
638 kcal
2681 kJ
T:
13 g
B:
20 g
S:
108 g
V:
15 g
Ať ti chutná! 😊
Ke každé objednávce na našem e-shopu nad 50 € ti přibalíme jako dárek i novou příchuť Fitnutky. Tuto objednávku ti navíc doručíme zdarma.
Úsměv na tváři, vařečka v ruce a stále nové nápady. Tak nějak bych se charakterizovala. Baví mě vymýšlet nové zdravé a hlavně bezlepkové recepty, na kterých si pochutná skutečně každý. Toho, že jsem komunikativní a ráda si povídám s lidmi, si můžete všimnout v rozhovorech, které pravidelně přibývají na našem blogu. Proto, jestli ti chybí motivace, rychle si nějaký přečti.