Všechny
Recepty
Zdraví
Stravování
Všeobecné
Cvičení
Fitshaker podcasty
Hubnutí
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Těstoviny s nivou, fazolí edamame a cherry rajčaty

10 min
2 porce
rychlé těstoviny

Potřebujeme: 

  • 400 g těstovin (podle vlastního výběru)
  • olivový olej
  • 3 stroužky česneku
  • 400 g cherry rajčat
  • 1 hrst edamame fazolí
  • ½ sýru niva
  • mořskou/himalájskou sůl
  • mletý černý pepř
rychlé těstoviny

Máš chuť na těstoviny? Dala by sis něco rychlého a chutného?

Vyzkoušej tyto těstoviny, které jsou mega rychlé, chutné a super jednoduché. To dokážou uvařit i tvoje děti, samozřejmě s tvojí pomocí. Kombinacím se meze nekladou, takže klidně přidej i jiné druhy zeleniny, které potřebuješ spotřebovat. 😊

Jak na to?

1

Těstoviny uvaříme „al dente“.

2

Mezitím na olivovém oleji orestujeme prolisovaný česnek se cherry rajčaty, která jsme rozkrojili na půlku, cca 5 minut, dokud nezměknou.

3

Přidáme edamame fazolky a po 2 minutách vypneme.

4

Těstoviny scedíme a smícháme se směsí připravenou na pánvi.

5

Těstoviny scedíme a smícháme se směsí připravenou na pánvi.

6

Posypeme nivou a necháme sýr rozpustit.

7

Dochutíme podle potřeby.

Výživové hodnoty na 1 porci:

786 kcal

3302 kJ

T:

21 g

B:

29 g

S:

111 g

V:

15 g

Dobrou chuť! 😊

Fotka autora
Stanka Šišková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jmenuju se Stanka, ale můžete mi klidně říkat i Gigi. Považuju se za zdravožrouta. Mou filozofií při vaření je nahradit ty nezdravé suroviny zdravějšími alternativami a v rámci možností nákupu i dostupnými a ne příliš drahými potravinami, které se dají koupit v každém obchodním řetězci. Protože jsem dvojnásobná máma zaměstnaná na plný úvazek, vím, jak to je s vařením a časem v kuchyni. A také jak náročné může být nakupování a shánění těch správných surovin se dvěma malými dětmi. Rychle, zdravě a chutně, to je každodenní motto při vaření nebo pečení, kterým se řídím. V mých receptech najdete přirozené produkty jako zeleninu, ovoce, luštěniny, obilniny, ryby, kuřecí maso a také mám ráda, když to na talíři všechno pěkně barevně ladí. To mě přivedlo i k focení jídel a víc mých receptů najdete na mém účtu na Instagramu @gigivari. Ráda experimentuji v kuchyni a kombinuji různé chutě i různé kultury. Ráda se inspiruji orientální a exotickou kuchyní, ale mám ráda i slovenskou klasiku. Od té doby, co jsem máma, čím dál víc mě zajímá problematika zdravého stravování a jeho vlivu na naše zdraví. I proto jsem se rozhodla absolvovat kurz poradce výživy, abych mohla v otázkách stravování pomoct i druhým. Už teď se těším, jestli ti moje recepty budou chutnat, ušetří ti čas v kuchyni a přitom budeš mít gurmánský zážitek.

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.