Podzimní zahrada nabízí bohatou úrodu. Ráda využívám její plody. Dýně je ideální na zakomponování do slaného pečiva, které můžete zabalit dětem na svačinu.
Jak na to?
1
Dýni nastrouháme na jemném struhadle, osolíme a necháme odstát.
2
Do mísy nasypeme mouku, přidáme měkké máslo a mascarpone.
3
Přidáme prolisovaný česnek, sůl a odstátou dýni zbavenou vody.
4
Vypracujeme hladké těsto.
5
Odstřihneme papír na pečení ve velikosti plechu.
6
Těsto položíme na papír na pečení a rozválíme ho.
7
Když je těsto rozválené, potřeme ho rozšlehaným vajíčkem a nakrájíme na krekry.
8
Potom nakrájené těsto společně s papírem na pečení přeneseme na plech.
9
Polovinu krekrů posypeme strouhaným parmezánem a druhou polovinu rozdrcenými dýňovými semínky.
10
Vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečeme cca 20 minut.
Výživové hodnoty na 1 porci (cca 50 g):
145 kcal
610 kJ
T:
9 g
B:
3 g
S:
14 g
V:
4 g
Příjemné křoupání 😊.
Víš o tom, že i koupí členství (ročního) u nás získáváš knihu se zdravými recepty? Koukni i na další benefity, které máme pro naše členy a přidej se k nám:
Mým snem bylo pomáhat lidem s nadváhou a obezitou. Napsala jsem motivační knihu „Kilá, ktoré mi zmenili život“, kuchařku „Ako dobre jesť a nepribrať“ a diář jako malý tahák pro štíhlou linii. Na svojí stránce chudnem-rozumne.com přispívám články, recepty, někdy i radami o tom, jak co nejlépe a nejzdravěji hubnout bez jojo efektu. Vytvářím výživové plány a snažím se pomáhat lidem, kteří věčně bojují s kily navíc. Výživou a zdravějším vařením se zabývám 9 let. Teď i profesionálně jako výživový poradce.