Léto a zmrzlina jsou jako nerozlučná dvojice, která jednoduše patří k sobě. Opravdu, co lépe osvěží v těchto horkách? Ale kupovaná zmrzlina ve stáncích je plná cukru a umělých látek... Proč si tedy škodit, když si můžeš doma připravit svoji vlastní? Zdravou zmrzlinu bez zrníčka cukru a jen ze dvou ingrediencí. K tomu je ještě i veganská! Příchuť záleží jen na tobě – já jsem zvolila jednu ovocnou, a to meruňkovou, a druhou čokoládovou s mandlemi. Tak tedy směle do toho 😊.
Jak na to?
1
V první řadě nakrájíme oba banány na kolečka a odložíme je zvlášť do mrazáku. To stejné uděláme i s meruňkami. Pokud máš méně výkonný mixér, nasekej ovoce na úplně malé kousky, aby se snadněji rozmixovalo.
2
V mrazáku necháme přibližně 10 hodin, a pokud se chceme zbavit krystalků, které se v mrazáku tvoří, pravidelně promícháváme.
3
Pokud ses rozhodla vyzkoušet meruňkovou, vyndej z mrazáku banán a meruňky a společně je nasyp do mixéru. Mixujeme, dokud nevznikne úplně hladký krém. Podáváme okamžitě.
4
Pokud sis vybrala čokoládovou, rozmixuj banán na hladkou směs a potom přidej 2 lžíce kakaa a nasekané mandle. Rozmixujeme a podáváme posypané mandlemi.
Dobrou chuť přeju 😊.