Toto kuřecí soté je velmi rychle hotové, takže potěší milovníky rychlých obědů. Na jeho přípravu nepotřebuješ mnoho surovin a přílohu si můžeš variovat podle chuti či sezóny. Kuřecí prsa můžeš vyměnit i za tofu.
Jak na to?
1
Maso nakrájíme na proužky, šalotku na malé kostky a žampiony na plátky.
2
Ve větší pánvi rozehřejeme olivový olej, orestujeme šalotku na středním stupni a po chvilce prudce orestujeme maso.
3
Když je maso bílé, po přibližně 5 minutách, přidáme i houby a restujeme 3 minuty.
4
Všechno podlijeme vínem a chvilku vaříme, aby se vypařil alkohol. Následně přimícháme do pánve nivu a vařečkou ji rozpustíme.
5
Všechno osolíme a opepříme a na konci přilijeme smetanu, která nám omáčku zjemní.
6
Do hotového soté přidáme nasekanou petrželovou nať. Podáváme například s rýží a pečenou nebo čerstvou zeleninou, kuskusem či čerstvým salátem.
Tip: Do soté můžeme přidat i na kostky nakrájenou cuketu.
Výživové hodnoty na 1 porci (přepočet jen samotného soté):
291 kcal
1217 kJ
T:
13 g
B:
32 g
S:
6 g
V:
4 g
Výživové hodnoty na 1 porci (+60 g natural jasmínové rýže a 150 g čerstvého salátu):
538 kcal
2251 kJ
T:
15 g
B:
38 g
S:
56 g
V:
9 g
Ať ti chutná 😊.
Zveme tě do letošní výzvy Restart po létě 🤗.
Ani letos nebude chybět naše společná jízda, na které odhalíš svoji sílu, odvahu a sebevědomí ❤️. Čeká tě nejen nadupaný program pro začátečníky i pokročilé, ale také zajímavé rozhovory s odborníky na téma stravování, spánku či psychické pohody.
Jmenuju se Viki a jsem fotografka a blogerka. Mým největším hobby je kromě jógy a cvičení vaření/pečení a focení, takže Fitshaker je pro mě super místem, kde to všechno můžu zrealizovat a podělit se s vámi o recepty nebo tipy z kuchyně. Miluji zdravé vaření, kvalitní sezónní suroviny, ráda podporuji domácí dodavatele a výrobce potravin a snažím se vytvářet chutné a výživné recepty. Jídlo je důležitou součástí našeho života a, jak se říká, jsme to, co jíme, takže by nám na tom mělo záležet. :-) Můj Instagram @viktoria.janov