Všechny
Recepty
Zdraví
Stravování
Všeobecné
Cvičení
Fitshaker podcasty
Hubnutí
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Lahodné kuřecí soté se žampióny a cizrnou: tip na oběd pro dva

50 min
2 porce
recepty z kuřecího masa

Potřebujeme: 

  • 300 g kuřecích prsou (příp. krůtích)
  • mořskou/himalájskou sůl
  • mletý černý pepř
  • grilovací koření
  • kurkumu
  • 1 lžíci olivového oleje + 1 lžíci na kuskus
  • 150 g čerstvých žampiónů (můžou být i z konzervy)
  • 120 g vařené cizrny (příp. z konzervy)
  • 1 dl pasírovaných rajčat
  • 1 lžičku škrobu na zahuštění (např. tapiokový, arrowroot apod.)
  • 120 g celozrnného kuskusu
  • citron
recepty z kuřecího masa

V tomto receptu tě čeká spojení šťavnatého masa, cizrny, žampiónů a lahodné omáčky. Jídlo podáváme s kuskusem, ale můžeš použít i natural rýži nebo vařené brambory anebo quinou či pohanku. Tento recept je velmi flexibilní a můžeš do něj použít to, co ti chutná nebo co máš doma k dispozici.

Jak na to?

1

Maso umyjeme, očistíme a nakrájíme na menší kousky.

2

Přidáme sůl, pepř, kurkumu a grilovací koření (množství podle chuti).

3

Na pánvi necháme ohřát olej a maso zprudka orestujeme.

4

Když se maso na povrchu zatáhne, přidáme nakrájené očištěné žampióny, orestujeme a podlijeme vodou.

5

Dusíme pod pokličkou přibližně 20 minut, potom přidáme uvařenou cizrnu a přilijeme ještě vodu.

6

K jídlu přidáme trochu soli a pasírovaná rajčata. Dusíme pod pokličkou dalších 15–20 minut.

7

Postupně přilíváme vodu podle toho, kolik chceme omáčky. Když je maso úplně měkké, přimícháme škrob, který jsme pořádně rozmíchali v trošce vody.

8

Necháme povařit a máme hotovo.

9

Kuskus zalijeme v misce nebo malém hrnci vařící vodou, osolíme a necháme změknout. Přidáme trošku citrónové šťávy, 1 lžičku panenského olivového oleje a promícháme. Soté servírujeme s připraveným kuskusem.

Výživové hodnoty na 1 porci:

583 kcal

2450 kJ

T:

8 g

B:

59 g

S:

65 g

V:

6 g

kuřecí maso recept

Dobrou chuť! :-)

Fotka autora
Ivana Maheľová (Eľková)
Redaktorka ve Fitshakeru

Výživa a pomoc lidem s nadváhou je mojí profesí už 7 let, ale v první řadě je práce s lidmi, kteří chtějí změnit svůj životní styl, mojí největší vášní. Vím, jaké to je, když se ve svém těle člověk necítí dobře a má nadváhu. Poznala jsem na sobě jojo efekty, ale zároveň i úžasný pocit, když naplníte svůj cíl. Během těchto let jsem zjistila, jak váhu zredukovat natrvalo a udržet si optimální hmotnost tak, abyste z jídla měli radost a nemuseli si odpírat všechno, co máte rádi. V roce 2012 jsem se rozhodla stát certifikovaným nutričním poradcem a věnovat se výživě naplno a profesionálně. Vyvinula jsem individuální výživový koncept www.jedalnicky.sk, který dodnes pomohl stovkám žen, mužů a adolescentů zredukovat svou hmotnost, naučit se správně stravovat a nastálo změnit životní styl. Mojí prioritou je odborné vypracovávání individuálních stravovacích plánů výlučně z dostupných potravin, individuální přístup ke každému klientovi a neomezená podpora.

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.