V tomto receptu tě čeká spojení šťavnatého masa, cizrny, žampiónů a lahodné omáčky. Jídlo podáváme s kuskusem, ale můžeš použít i natural rýži nebo vařené brambory anebo quinou či pohanku. Tento recept je velmi flexibilní a můžeš do něj použít to, co ti chutná nebo co máš doma k dispozici.
Jak na to?
1
Maso umyjeme, očistíme a nakrájíme na menší kousky.
2
Přidáme sůl, pepř, kurkumu a grilovací koření (množství podle chuti).
3
Na pánvi necháme ohřát olej a maso zprudka orestujeme.
4
Když se maso na povrchu zatáhne, přidáme nakrájené očištěné žampióny, orestujeme a podlijeme vodou.
5
Dusíme pod pokličkou přibližně 20 minut, potom přidáme uvařenou cizrnu a přilijeme ještě vodu.
6
K jídlu přidáme trochu soli a pasírovaná rajčata. Dusíme pod pokličkou dalších 15–20 minut.
7
Postupně přilíváme vodu podle toho, kolik chceme omáčky. Když je maso úplně měkké, přimícháme škrob, který jsme pořádně rozmíchali v trošce vody.
8
Necháme povařit a máme hotovo.
9
Kuskus zalijeme v misce nebo malém hrnci vařící vodou, osolíme a necháme změknout. Přidáme trošku citrónové šťávy, 1 lžičku panenského olivového oleje a promícháme. Soté servírujeme s připraveným kuskusem.
Výživové hodnoty na 1 porci:
583 kcal
2450 kJ
T:
8 g
B:
59 g
S:
65 g
V:
6 g
Dobrou chuť! :-)
Výživa a pomoc lidem s nadváhou je mojí profesí už 7 let, ale v první řadě je práce s lidmi, kteří chtějí změnit svůj životní styl, mojí největší vášní. Vím, jaké to je, když se ve svém těle člověk necítí dobře a má nadváhu. Poznala jsem na sobě jojo efekty, ale zároveň i úžasný pocit, když naplníte svůj cíl. Během těchto let jsem zjistila, jak váhu zredukovat natrvalo a udržet si optimální hmotnost tak, abyste z jídla měli radost a nemuseli si odpírat všechno, co máte rádi. V roce 2012 jsem se rozhodla stát certifikovaným nutričním poradcem a věnovat se výživě naplno a profesionálně. Vyvinula jsem individuální výživový koncept www.jedalnicky.sk, který dodnes pomohl stovkám žen, mužů a adolescentů zredukovat svou hmotnost, naučit se správně stravovat a nastálo změnit životní styl. Mojí prioritou je odborné vypracovávání individuálních stravovacích plánů výlučně z dostupných potravin, individuální přístup ke každému klientovi a neomezená podpora.