Jestli máš ráda rychlé recepty s kuřecím masem, určitě nepohrdneš ani tímto soté s brokolicí, houbami a kuřecím masem, které je raz dva hotové a velice lahodné. Do omáčky přidáme kokosové mléko, které nám ji ozvláštní a dodá jemnou chuť a konzistenci. Jako přílohu můžeme zvolit rýži nebo jakoukoliv obilninu jako kuskus, bulgur, quinou atd. Pusť se do přípravy a uvař si k obědu nebo večeři také toto fantastické kuřecí soté.
Jak na to?
1
Kuřecí prsa umyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky.
2
Brokolici umyjeme a vložíme na 4 minuty do vařící vody, následně ji propláchneme pod tekoucí studenou vodou, aby moc nezměkla, a nakrájíme ji na kousky. Použijeme i stonky, které jsou bohaté na vlákninu.
3
Houby očistíme a nakrájíme na plátky.
4
Ve větší pánvi ohřejeme olivový olej, přidáme maso, opepříme ho, posypeme červenou paprikou a restujeme 5 minut. Potom ho osolíme a trochu snížíme teplotu.
5
Přidáme brokolici, houby a všechno spolu restujeme ještě 3 minuty.
6
Přidáme máslo, a když se roztopí, přimícháme i kokosové mléko a rostlinnou smetanu. Přivedeme k varu, krátce povaříme a odstavíme.
Tip č. 1: Zeleninu můžeme měnit podle chuti, hodí se sem i mrkev nebo cuketa. :-)
Tip č. 2: Jako přílohu můžeme použít rýži. Já používám 1 hrst na 1 porci, což představuje cca 50–70 g rýže v suchém stavu.
Výživové hodnoty na 1 porci:
556 kcal
2338 kJ
T:
33 g
B:
41 g
S:
22 g
V:
7 g
Dobrou chuť! :-)
Jmenuju se Viki a jsem fotografka a blogerka. Mým největším hobby je kromě jógy a cvičení vaření/pečení a focení, takže Fitshaker je pro mě super místem, kde to všechno můžu zrealizovat a podělit se s vámi o recepty nebo tipy z kuchyně. Miluji zdravé vaření, kvalitní sezónní suroviny, ráda podporuji domácí dodavatele a výrobce potravin a snažím se vytvářet chutné a výživné recepty. Jídlo je důležitou součástí našeho života a, jak se říká, jsme to, co jíme, takže by nám na tom mělo záležet. :-) Můj Instagram @viktoria.janov