Máš ráda jemně pikantní jídla a rychlé obědy bez námahy? Pokud jsi odpověděla ano, toto jídlo se ti bude určitě líbit. Můžeš ho připravit i ve verzi pro děti, stačí nahradit pikantní papriku za sladkou. Rovnou ti přinášíme recept z takového množství ingrediencí, abyste se najedli celá rodina. Pokud je v tvé domácnosti členů míň, prostě si odlož soté na další den. :-)
Jak na to?
1
Česnek nakrájíme na malé kousky.
2
Kuřecí prsa umyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky.
3
Ve větší pánvi rozpálíme olivový olej a na mírném ohni osmažíme česnek dozlatova.
4
Potom k němu přidáme nakrájená kuřecí prsa.
5
Ta restujeme do bíla cca 2 minuty, potom přidáme sůl, pepř a obě papriky.
6
Pořádně promícháme a restujeme ještě další 2–3 minuty.
7
K masu přidáme fazoli v rajčatové omáčce i se šťávou, tu nevylijeme.
8
Přidáme propláchnutou kukuřici bez nálevu.
9
Pořádně promícháme a nakonec přidáme do pánve rajčatové pyré.
10
Všechno zamícháme, přikryjeme pokličkou a necháme vařit cca 10–15 minut, dokud maso nezměkne a nepropojí se všechny chutě.
11
Podáváme s rýží basmati.
Tip č. 1: Toto jídlo můžeme podávat i s celozrnnou tortillou nebo pita chlebem. Soté tak dostane orientálnější nádech, což se k němu skvěle hodí, protože je jemně pikantní.
Tip č. 2: Místo fazole v plechovce můžeme použít uvařenou fazoli, a aby nechyběla šťáva v omáčce, můžeme přidat do omáčky 3 lžíce protlaku navíc.
Výživové hodnoty na 1 porci (bez přílohy):
541 kcal
2274 kJ
T:
22 g
B:
42 g
S:
41 g
V:
5 g
Přeju dobrou chuť! :-)
Jmenuju se Viki a jsem fotografka a blogerka. Mým největším hobby je kromě jógy a cvičení vaření/pečení a focení, takže Fitshaker je pro mě super místem, kde to všechno můžu zrealizovat a podělit se s vámi o recepty nebo tipy z kuchyně. Miluji zdravé vaření, kvalitní sezónní suroviny, ráda podporuji domácí dodavatele a výrobce potravin a snažím se vytvářet chutné a výživné recepty. Jídlo je důležitou součástí našeho života a, jak se říká, jsme to, co jíme, takže by nám na tom mělo záležet. :-) Můj Instagram @viktoria.janov