Štrúdly se dají péct na různé způsoby. Já jsem dnes ke klasické náplni přidala Fitnutku. Skvěle se doplňuje s chutí jablek a máku. Víkendová kávička vám bude chutnat ještě více.
Jak na to?
1
Z mouky, změklého másla, mléka, žloutku, soli a octa vypracujeme v misce těsto.
2
Vyklopíme ho na pomoučený pracovní vál a ještě chvíli zpracováváme. Potom těsto přikryjeme utěrkou a necháme ho 30 minut odstát.
3
Mezitím nastrouháme na hrubém struhadle oloupaná jablka.
4
Přidáme mletý mák, třtinový cukr a rozpuštěnou Fitnutku.
5
Všechno spolu dobře promícháme.
6
Odležené těsto rozválíme na pomoučeném válu natenko.
7
Nejprve ho potřeme rozpuštěným máslem a potom rovnoměrně potřeme náplní.
8
Kraje štrúdlu založíme směrem dovnitř a pomalu stočíme do rolády.
9
Takto připravený štrúdl přendáme na plech vyložený papírem na pečení. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a propícháme vidličkou.
10
Vložíme do trouby vyhřáté na 180 ˚C a pečeme cca 40 minut.
11
Po upečení vytáhneme z trouby, necháme vychladnout, nakrájíme a posypeme skořicovým cukrem.
Tip: Pokud vám štrúdl praskne, nic se neděje. Po vytažení z trouby zkuste kraje přitlačit k sobě. Určitě bude chutnat výborně.
Výživové hodnoty na 1 ks:
186 kcal
782 kJ
T:
10 g
B:
10 g
S:
18 g
V:
4 g
Příjemné mlsání 😊!
Naši lahodnou vegan bio Fitnutku najdeš i v našem e-shopu:
Mým snem bylo pomáhat lidem s nadváhou a obezitou. Napsala jsem motivační knihu „Kilá, ktoré mi zmenili život“, kuchařku „Ako dobre jesť a nepribrať“ a diář jako malý tahák pro štíhlou linii. Na svojí stránce chudnem-rozumne.com přispívám články, recepty, někdy i radami o tom, jak co nejlépe a nejzdravěji hubnout bez jojo efektu. Vytvářím výživové plány a snažím se pomáhat lidem, kteří věčně bojují s kily navíc. Výživou a zdravějším vařením se zabývám 9 let. Teď i profesionálně jako výživový poradce.