Je čas, kdy všechno dozrává, kdy jsou chutě nejvýraznější a nejkvalitnější. Když už se nabažíš čerstvého ovoce a něco ti zbyde, mám pro tebe tip na osvěžující malinový jogurt s ještě více osvěžující malinovou želatinou. Malinový jogurt s kousky hořké čokolády a lahodným malinovým želé se skvěle hodí k těmto teplým letním dnům. Můžeš si ho vychutnat na snídani nebo jako dezert.
Čas přípravy
- 10 minutpříprava
- přes nocchlazení
Jak na to?
1
Jogurt je nejlepší dělat večer, abyste si ho ráno už jen vyndali z ledničky a vychutnali.
2
Připravíme želatinu podle postupu, tj. do vroucí vody dáme želatinu a rozmícháme. Dáme stranou.
3
V hrnci uvaříme maliny ve 120 ml vody a potom je rozmixujeme na pyré. Potom k němu přidáme 150 ml želatiny. Promícháme.
4
Připravíme jogurt. Přidáme do něj med, nasekanou hořkou čokoládu a 1 hrnek želatinového pyré, pokud chcete intenzivnější chuť, klidně i víc (ano, tak teplé, jak je, bude se to přes noc chladit).
5
Potom jogurt naservírujeme do sklenic a zalejeme želatinou. Necháme přes noc ztuhnout.
Tip: Neboj se, želatina pěkně ztuhne. Nebude však tak tvrdá, ale křehká a jemná.
Nech ti chutnat 😊!
Podobně chutné inspirace, ale i recepty na snídaně, polévky, hlavní jídla a jiné najdeš i na našem blogu:
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz