Všechny
Recepty
Zdraví
Stravování
Všeobecné
Cvičení
Fitshaker podcasty
Hubnutí
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Tip na velikonoční pečení: malinová roláda s nízkým obsahem kalorií a bohatá na bílkoviny

40 min
20 porcí
malinová roláda

Potřebujeme: 

  • Na těsto:
  • 5 vajíček
  • špetku mořské/himalájské soli
  • 50 g hladké špaldové mouky
  • 50 g syrovátkového vanilkového proteinu
  • 50 ml vody
  • Na krém:
  • 140 g termizovaného tvarohu (já jsem použila nízkotučný)
  • 250 g jemného hrudkovitého tvarohu
  • 15 g lyofilizovaných malin
  • špetku stévie (nebo 1 lžíci mletého třtinového cukru)
  • 50 g domácího džemu (malinový, rybízový)
  • Na čoko polevu:
  • 80 g kvalitní bílé čokolády
  • 20 ml plnotučného mléka
  • 5 g BIO strouhaného kokosu
malinová roláda

Úžasná kombinace malin a jemného vanilkového těsta s parádní dávkou bílkovin, které tě zasytí na dlouhou dobu. S takovýmto dezertem se opravdu nebudeš muset obávat, že bys během svátků přibrala. 😉

Jak na to?

1

Rozehřejeme troubu na 160°C.

2

Bílky oddělíme od žloutků.

3

Bílky vyšleháme se špetkou soli na tuhý sníh.

4

Žloutky smícháme s přesátou moukou, proteinem a vodou.

5

K této směsi opatrně přimícháme sníh z bílků.

6

Vzniklé těsto nalejeme na plech o rozměru cca 35 x 40 cm vyložený papírem na pečení, roztáhneme ho do stran a uhladíme.

7

Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 10 minut.

8

Upečené těsto necháme po vytažení z trouby pár minut venku a ještě teplé ho srolujeme pomocí utěrky.

9

Srolované ho necháme i vychladnout.

10

Mezitím umícháme krém z termizovaného tvarohu a jemně hrudkovitého tvarohu, které smícháme společně s rozmixovanými lyofilizovanými malinami.

11

Krém můžeme dosladit stévií, případně třtinovým cukrem.

12

Roládu pomalu rozbalíme a potřeme džemem, na který následně natřeme krém.

13

Roládu následně srolujeme a dáme ztuhnout do ledničky.

14

Mezitím rozpustíme ve vodní lázni bílou čokoládu, do které následně přimícháme mléko.

15

Vzniklou polevu z bílé čokolády rozetřeme na ztuhlou roládu a následně můžeme dozdobit kokosem či zbytkem lyofilizovaných malin.

malinová roláda recept
ovocna rolada recept

Tip: U tvarohu je to na tobě, jestli zvolíš jemný roztíratelný nebo hrudkovitý, avšak výslednou kombinaci si už musíš přizpůsobit. Já na roládu používám jemně hrudkovitý tvaroh zn. Pilos, bývá v takovém modrém obalu a má 2,8 % tuku. Píšu to proto, že se s ním na podobné náplně nejlépe pracuje, protože je hustější než roztíratelný, ale ne až tak hustý a suchý, jako bývá klasický hrudkovitý. 😊

Fotka autora
Simona Kollárová
Redaktorka ve Fitshakeru

Mojí životní filozofií je žít v harmonii mysli, těla a duše. Jsem absolutní milovník jídla, které by z mého pohledu mělo být vždy vyvážené, nutričně bohaté a připravené z těch nejkvalitnějších surovin. Vysoká kvalita vždy neznamená i vysokou cenu, stejně jako vysoká cena nezaručuje kvalitu. Pohyb je mým prostředkem, jak vypnout. Fascinuje mě, co všechno tělo dokáže, kolik síly v sobě ukrývá. Co dáte, to se vám vrátí, a u vašeho těla to platí dvojnásobně. Věřím, že moje články vám budou pomáhat při hledání vašich vlastních odpovědí a moje recepty obohatí vaši kuchyni. Jestli máte radši Instagram, můžete mě sledovat jako @foodistheroot.

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.