Chutná a sytá polévka, která zahřeje během chladných zimních dní, není nikdy na škodu. Tato má díky voňavým houbám sváteční nádech a je raz dva hotová. Přeju vám dobrou chuť.
Jak na to?
1
Houby si večer předem namočíme. Pohanku propláchneme a aspoň půlhodinu před vařením namočíme do studené vody. Potom opět propláchneme.
2
Zeleninu očistíme, nakrájíme na kostky a krátce restujeme na olivovém oleji. Poprášíme ji mletou paprikou, solí, pepřem, kmínem a přimícháme scezené houby.
3
Do hrnce přilijeme asi litr a půl zeleninového vývaru a polévku vaříme cca 20 minut. Potom můžeme ještě přidat vodu, pokud se odpaří.
4
Následně přidáme do polévky pořádně propláchnutou pohanku a vaříme ještě půl hodiny, dokud nebude měkká.
5
Před koncem přidáme do polévky sójovou smetanu na zjemnění. Krátce povaříme a podáváme.
Tip: Jestli máme chuť na hustější polévku, můžeme ji zahustit nastrouhaným bramborem.
Výživové hodnoty na 1 porci:
189 kcal
796 kJ
T:
5 g
B:
9 g
S:
24 g
V:
4 g
Ať ti chutná 😊.
Jmenuju se Viki a jsem fotografka a blogerka. Mým největším hobby je kromě jógy a cvičení vaření/pečení a focení, takže Fitshaker je pro mě super místem, kde to všechno můžu zrealizovat a podělit se s vámi o recepty nebo tipy z kuchyně. Miluji zdravé vaření, kvalitní sezónní suroviny, ráda podporuji domácí dodavatele a výrobce potravin a snažím se vytvářet chutné a výživné recepty. Jídlo je důležitou součástí našeho života a, jak se říká, jsme to, co jíme, takže by nám na tom mělo záležet. :-) Můj Instagram @viktoria.janov