Všechny
Recepty
Zdraví
Stravování
Všeobecné
Cvičení
Fitshaker podcasty
Hubnutí
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Super rychlá rajská polévka z protlaku s ovesnými vločkami

20 min
1 litra
rajská polévka recept

Potřebujeme: 

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibuli
  • 1-2 stroužky česneku (volitelné)
  • 140 g rajského protlaku
  • ½ lžičky kurkumy
  • ½ lžičky mletého kmínu
  • špetku mleté skořice
  • mořskou/himalájskou sůl
  • 1,5 l vývaru (příp. vody nebo kombinace)
  • 100 g ovesných vloček (já jsem použila celozrnné)
rajská polévka recept

Mám pro tebe tip na neuvěřitelně vydatnou polévku s ovesnými vločkami. Připravíš ji super rychle s použitím jednoduchých ingrediencí. Jsem si celkem jistá, že to bude jeden z nejsnadnějších receptů na polévku, jaký můžeš udělat! Ovesné vločky v polévce zvětší svůj objem a klidně jimi můžeš nahradit těstoviny.

Zdravé, lehké, rychlé a chutné! Ideální na rušné dny, ideální pro malé i velké.

Jak na to?

1

Rozehřejeme olivový olej. Po zahřátí přidáme cibuli nakrájenou nadrobno, česnek (já jsem ho nepoužila, nedělá mi dobře, ale pokud nemáš stejný problém, směle ho použij) a rajský protlak a mícháme 5-6 minut, dokud cibule nezměkne.

2

Přidáme všechno koření a mícháme, aby se směs spojila, přibližně 30 sekund, dokud nebude voňavá.

3

Přidáme vodu nebo vývar a přivedeme k varu. Přidáme oves a necháme ho vařit asi 15 minut, dokud nezměkne. Když se oves uvaří, polévka zhoustne, takže pokud potřebujeme, přidáme další hrnek vody.

Výživové hodnoty na 1 porci (300 ml polévky + 50 g mozzarela):

293 kcal

1231 kJ

T:

15 g

B:

15 g

S:

23 g

V:

2 g

rajská polévka z rajčat

Dobrou chuť :-)!

fitshaker eshop
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.