Mám pro tebe tip na neuvěřitelně vydatnou polévku s ovesnými vločkami. Připravíš ji super rychle s použitím jednoduchých ingrediencí. Jsem si celkem jistá, že to bude jeden z nejsnadnějších receptů na polévku, jaký můžeš udělat! Ovesné vločky v polévce zvětší svůj objem a klidně jimi můžeš nahradit těstoviny.
Zdravé, lehké, rychlé a chutné! Ideální na rušné dny, ideální pro malé i velké.
Jak na to?
1
Rozehřejeme olivový olej. Po zahřátí přidáme cibuli nakrájenou nadrobno, česnek (já jsem ho nepoužila, nedělá mi dobře, ale pokud nemáš stejný problém, směle ho použij) a rajský protlak a mícháme 5-6 minut, dokud cibule nezměkne.
2
Přidáme všechno koření a mícháme, aby se směs spojila, přibližně 30 sekund, dokud nebude voňavá.
3
Přidáme vodu nebo vývar a přivedeme k varu. Přidáme oves a necháme ho vařit asi 15 minut, dokud nezměkne. Když se oves uvaří, polévka zhoustne, takže pokud potřebujeme, přidáme další hrnek vody.
Výživové hodnoty na 1 porci (300 ml polévky + 50 g mozzarela):
293 kcal
1231 kJ
T:
15 g
B:
15 g
S:
23 g
V:
2 g
Dobrou chuť :-)!
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz