Všechny
Recepty
Zdraví
Stravování
Všeobecné
Cvičení
Fitshaker podcasty
Hubnutí
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Jednoduché a chutné vepřové karí se zeleninou

30 min
4 porce
karí recept

Potřebujeme: 

  • 1 lžíci oleje
  • 3 plátky vepřového masa
  • 1 cibuli
  • 2 středně velké mrkve
  • 2–3 brambory
  • 3–4 hrnky vody/vývaru, záleží, kolik omáčky nebo jak hustou ji chceme
  • 1–2 lžičky karí koření
  • sůl
  • 1 lžičku škrobu
karí recept

Super jednoduché a chutné karí vhodné k obědu nebo večeři. Je jemně okořeněné a věřím, že si na něm pochutnají i tvoje děti. Můj 3letý syn to schválil.

Jak na to?

1

Ve středně velkém hrnci na oleji orestujeme nakrájené maso a cibuli.

2

Přidáme mrkev nakrájenou na kolečka, brambory nakrájené na malé kostky a vodu. Směs přivedeme k varu.

3

Hrnec přikryjeme pokličkou a snížíme plamen. Pokračujeme ve vaření, dokud zelenina nezměkne a maso se neuvaří, přibližně 20–30 minut.

4

Nakonec omáčku dochutíme karí kořením a osolíme. Vaříme ještě pár minut. Na závěr omáčku zahustíme škrobem (1 lžičku škrobu rozpustíme v 0,5 dl studené vody, promícháme).

5

Podáváme s rýží/kuskusem/bulgurem/quinoou.

vepřové kari recept

Dobrou chuť! 😊

K dnešnímu zasněženému dni se nádherně hodí i DÁREK, který pro tebe máme přichystaný 🎁. Je jím praktický přístroj Luli Chef Mini od Mamigo v hodnotě 3200 Kč. Je skvělým pomocníkem při přípravě krémových polévek, snídaňových kaší nebo dětských příkrmů či dokonce při výrobě rostlinného mléka a smoothie nápojů! 🍜 Ptáš se, jak ho můžeš získat? Stačí, když na našem e-shopu nakoupíš minimálně za 2500 Kč a Luli Chef Mini ti bude automaticky přidán k objednávce 😊. Sleva platí od 6. 12. 2023 do vyprodání zásob. 🤗

fit dárek
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.