Super jednoduché a chutné karí vhodné k obědu nebo večeři. Je jemně okořeněné a věřím, že si na něm pochutnají i tvoje děti. Můj 3letý syn to schválil.
Jak na to?
1
Ve středně velkém hrnci na oleji orestujeme nakrájené maso a cibuli.
2
Přidáme mrkev nakrájenou na kolečka, brambory nakrájené na malé kostky a vodu. Směs přivedeme k varu.
3
Hrnec přikryjeme pokličkou a snížíme plamen. Pokračujeme ve vaření, dokud zelenina nezměkne a maso se neuvaří, přibližně 20–30 minut.
4
Nakonec omáčku dochutíme karí kořením a osolíme. Vaříme ještě pár minut. Na závěr omáčku zahustíme škrobem (1 lžičku škrobu rozpustíme v 0,5 dl studené vody, promícháme).
5
Podáváme s rýží/kuskusem/bulgurem/quinoou.
Dobrou chuť! 😊
K dnešnímu zasněženému dni se nádherně hodí i DÁREK, který pro tebe máme přichystaný 🎁. Je jím praktický přístroj Luli Chef Mini od Mamigo v hodnotě 3200 Kč. Je skvělým pomocníkem při přípravě krémových polévek, snídaňových kaší nebo dětských příkrmů či dokonce při výrobě rostlinného mléka a smoothie nápojů! 🍜 Ptáš se, jak ho můžeš získat? Stačí, když na našem e-shopu nakoupíš minimálně za 2500 Kč a Luli Chef Mini ti bude automaticky přidán k objednávce 😊. Sleva platí od 6. 12. 2023 do vyprodání zásob. 🤗
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz