Všechny

Lehká zdravá večeře z máslové dýně: plněné dýňové kroužky

Recepty
26. feb 2022
Júlia Rašlová
45 min
2 porce
vegetariánský recept
Potřebujeme:
  • 150 g lilku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 červenou cibuli
  • 150 g žampiónů
  • mořskou/himalájskou sůl
  • mletý černý pepř
  • 1 ks máslové dýně
  • 100 g sýru hermelínu
  • jarní cibulku na ozdobu

Dlouhé zimní večery jsou tady. Co však večeřet, aby nás jídlo nezatížilo? Já často sahám po polévkách, ty zahřejí i zasytí. Ale ráda to střídám i s teplým zapékaným zeleninovým jídlem, které dokáže pořádně ohřát náš organismus a je lehké na večer.

Jak na to?
1
Lilek nakrájíme na drobné kostky, vložíme do mísy a posolíme.
2
Na pánvi zahřejeme olivový olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a nakrájené žampióny.
3
Chvíli restujeme a přidáme vodou propláchnutý lilek.
4
Dochutíme solí, pepřem a dusíme do měkka.
5
Z dýně nakrájíme 4 asi dvoucentimetrová kolečka.
6
Ze středu vybereme semínka a uložíme je na plech vyložený papírem na pečení.
7
Když máme směs z lilku orestovanou, lžící naplníme dýňové kroužky.
8
Posypeme nastrouhaným hermelínem a dáme zapéct do trouby.
9
Pečeme, dokud není dýně měkká.
10
Po upečení vyndáme z trouby a dozdobíme nakrájenou mladou cibulkou.

Výživové hodnoty na 1 porci:

368 kcal

1549 kJ

T:

22 g

B:

16 g

S:

25 g

V:

8 g

zdravá večeře
fitness večeře

Dobrou chuť! :-)

Júlia Rašlová
Redaktorka ve Fitshakeru
Mým snem bylo pomáhat lidem s nadváhou a obezitou. Napsala jsem motivační knihu „Kilá, ktoré mi zmenili život“, kuchařku „Ako dobre jesť a nepribrať“ a diář jako malý tahák pro štíhlou linii. Na svojí stránce chudnem-rozumne.com přispívám články, recepty, někdy i radami o tom, jak co nejlépe a nejzdravěji hubnout bez jojo efektu. Vytvářím výživové plány a snažím se pomáhat lidem, kteří věčně bojují s kily navíc. Výživou a zdravějším vařením se zabývám 9 let. Teď i profesionálně jako výživový poradce.

Kategorie

ReceptyBezlepkovéPotréningovéVegetariánské