Všechny
Recepty
Zdraví
Stravování
Všeobecné
Cvičení
Fitshaker podcasty
Hubnutí
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Lehká zdravá večeře z máslové dýně: plněné dýňové kroužky

45 min
2 porce
vegetariánský recept

Potřebujeme: 

  • 150 g lilku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 červenou cibuli
  • 150 g žampiónů
  • mořskou/himalájskou sůl
  • mletý černý pepř
  • 1 ks máslové dýně
  • 100 g sýru hermelínu
  • jarní cibulku na ozdobu
vegetariánský recept

Dlouhé zimní večery jsou tady. Co však večeřet, aby nás jídlo nezatížilo? Já často sahám po polévkách, ty zahřejí i zasytí. Ale ráda to střídám i s teplým zapékaným zeleninovým jídlem, které dokáže pořádně ohřát náš organismus a je lehké na večer.

Jak na to?

1

Lilek nakrájíme na drobné kostky, vložíme do mísy a posolíme.

2

Na pánvi zahřejeme olivový olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a nakrájené žampióny.

3

Chvíli restujeme a přidáme vodou propláchnutý lilek.

4

Dochutíme solí, pepřem a dusíme do měkka.

5

Z dýně nakrájíme 4 asi dvoucentimetrová kolečka.

6

Ze středu vybereme semínka a uložíme je na plech vyložený papírem na pečení.

7

Když máme směs z lilku orestovanou, lžící naplníme dýňové kroužky.

8

Posypeme nastrouhaným hermelínem a dáme zapéct do trouby.

9

Pečeme, dokud není dýně měkká.

10

Po upečení vyndáme z trouby a dozdobíme nakrájenou mladou cibulkou.

Výživové hodnoty na 1 porci:

368 kcal

1549 kJ

T:

22 g

B:

16 g

S:

25 g

V:

8 g

zdravá večeře
fitness večeře

Dobrou chuť! :-)

Fotka autora
Júlia Rašlová
Redaktorka ve Fitshakeru

Mým snem bylo pomáhat lidem s nadváhou a obezitou. Napsala jsem motivační knihu „Kilá, ktoré mi zmenili život“, kuchařku „Ako dobre jesť a nepribrať“ a diář jako malý tahák pro štíhlou linii. Na svojí stránce chudnem-rozumne.com přispívám články, recepty, někdy i radami o tom, jak co nejlépe a nejzdravěji hubnout bez jojo efektu. Vytvářím výživové plány a snažím se pomáhat lidem, kteří věčně bojují s kily navíc. Výživou a zdravějším vařením se zabývám 9 let. Teď i profesionálně jako výživový poradce.

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.