Všechny
Recepty
Zdraví
Stravování
Všeobecné
Cvičení
Fitshaker podcasty
Hubnutí
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Řepové quinoto s rukolou a sýrem feta

10 min
3 porce
quinoto

Potřebujeme: 

  • 1 hrnek trojbarevné quinoy
  • 2 uvařené červené řepy
  • 1 lžíci olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 2 hrsti rukoly
  • sýr feta
  • mořskou/himalájskou sůl
  • mletý pepř
quinoto

I tento recept můžeš připravit velmi rychle. Doporučuji, uvař si řepu např. večer předem, to stejné můžeš udělat i s quinoou. Pokud na quinou zapomeneš, nevadí, její uvaření trvá cca 15 minut. No a potom vše smíchej a připrav si lehčí oběd nebo výživnou večeři.

Jak na to?

1

Quinou uvaříme podle návodu.

2

Nakrájíme předvařenou řepu (můžeme uvařit i syrovou, jen pozor, je potřeba ji vařit ve slupce, aby nepustila šťávu a barvu).

3

Na olivovém oleji osmažíme rozmačkané stroužky česneku. Přidáme řepu a uvařenou quinou.

4

Stáhneme z plamene a do ještě teplého salátu zamícháme rukolu a posypeme rozdrceným sýrem feta.

5

Podle potřeby dochutíme solí a pepřem a podáváme.

Výživové hodnoty na 1 porci:

485 kcal

1919 kJ

T:

20 g

B:

19 g

S:

48 g

V:

6 g

Dobrou chuť! 🙂

Fotka autora
Stanka Šišková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jmenuju se Stanka, ale můžete mi klidně říkat i Gigi. Považuju se za zdravožrouta. Mou filozofií při vaření je nahradit ty nezdravé suroviny zdravějšími alternativami a v rámci možností nákupu i dostupnými a ne příliš drahými potravinami, které se dají koupit v každém obchodním řetězci. Protože jsem dvojnásobná máma zaměstnaná na plný úvazek, vím, jak to je s vařením a časem v kuchyni. A také jak náročné může být nakupování a shánění těch správných surovin se dvěma malými dětmi. Rychle, zdravě a chutně, to je každodenní motto při vaření nebo pečení, kterým se řídím. V mých receptech najdete přirozené produkty jako zeleninu, ovoce, luštěniny, obilniny, ryby, kuřecí maso a také mám ráda, když to na talíři všechno pěkně barevně ladí. To mě přivedlo i k focení jídel a víc mých receptů najdete na mém účtu na Instagramu @gigivari. Ráda experimentuji v kuchyni a kombinuji různé chutě i různé kultury. Ráda se inspiruji orientální a exotickou kuchyní, ale mám ráda i slovenskou klasiku. Od té doby, co jsem máma, čím dál víc mě zajímá problematika zdravého stravování a jeho vlivu na naše zdraví. I proto jsem se rozhodla absolvovat kurz poradce výživy, abych mohla v otázkách stravování pomoct i druhým. Už teď se těším, jestli ti moje recepty budou chutnat, ušetří ti čas v kuchyni a přitom budeš mít gurmánský zážitek.

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.