Řepové quinoto s rukolou a sýrem feta
10 min
3 porce

I tento recept můžeš připravit velmi rychle. Doporučuji, uvař si řepu např. večer předem, to stejné můžeš udělat i s quinoou. Pokud na quinou zapomeneš, nevadí, její uvaření trvá cca 15 minut. No a potom vše smíchej a připrav si lehčí oběd nebo výživnou večeři.
Jak na to?
1
Quinou uvaříme podle návodu.
2
Nakrájíme předvařenou řepu (můžeme uvařit i syrovou, jen pozor, je potřeba ji vařit ve slupce, aby nepustila šťávu a barvu).
3
Na olivovém oleji osmažíme rozmačkané stroužky česneku. Přidáme řepu a uvařenou quinou.
4
Stáhneme z plamene a do ještě teplého salátu zamícháme rukolu a posypeme rozdrceným sýrem feta.
5
Podle potřeby dochutíme solí a pepřem a podáváme.
Výživové hodnoty na 1 porci:
485 kcal
1919 kJ
T:
20 g
B:
19 g
S:
48 g
V:
6 g
Dobrou chuť! 🙂