I tento recept můžeš připravit velmi rychle. Doporučuji, uvař si řepu např. večer předem, to stejné můžeš udělat i s quinoou. Pokud na quinou zapomeneš, nevadí, její uvaření trvá cca 15 minut. No a potom vše smíchej a připrav si lehčí oběd nebo výživnou večeři.
Jak na to?
1
Quinou uvaříme podle návodu.
2
Nakrájíme předvařenou řepu (můžeme uvařit i syrovou, jen pozor, je potřeba ji vařit ve slupce, aby nepustila šťávu a barvu).
3
Na olivovém oleji osmažíme rozmačkané stroužky česneku. Přidáme řepu a uvařenou quinou.
4
Stáhneme z plamene a do ještě teplého salátu zamícháme rukolu a posypeme rozdrceným sýrem feta.
5
Podle potřeby dochutíme solí a pepřem a podáváme.
Výživové hodnoty na 1 porci:
485 kcal
1919 kJ
T:
20 g
B:
19 g
S:
48 g
V:
6 g
Dobrou chuť! 🙂
Jmenuju se Stanka, ale můžete mi klidně říkat i Gigi. Považuju se za zdravožrouta. Mou filozofií při vaření je nahradit ty nezdravé suroviny zdravějšími alternativami a v rámci možností nákupu i dostupnými a ne příliš drahými potravinami, které se dají koupit v každém obchodním řetězci. Protože jsem dvojnásobná máma zaměstnaná na plný úvazek, vím, jak to je s vařením a časem v kuchyni. A také jak náročné může být nakupování a shánění těch správných surovin se dvěma malými dětmi. Rychle, zdravě a chutně, to je každodenní motto při vaření nebo pečení, kterým se řídím. V mých receptech najdete přirozené produkty jako zeleninu, ovoce, luštěniny, obilniny, ryby, kuřecí maso a také mám ráda, když to na talíři všechno pěkně barevně ladí. To mě přivedlo i k focení jídel a víc mých receptů najdete na mém účtu na Instagramu @gigivari. Ráda experimentuji v kuchyni a kombinuji různé chutě i různé kultury. Ráda se inspiruji orientální a exotickou kuchyní, ale mám ráda i slovenskou klasiku. Od té doby, co jsem máma, čím dál víc mě zajímá problematika zdravého stravování a jeho vlivu na naše zdraví. I proto jsem se rozhodla absolvovat kurz poradce výživy, abych mohla v otázkách stravování pomoct i druhým. Už teď se těším, jestli ti moje recepty budou chutnat, ušetří ti čas v kuchyni a přitom budeš mít gurmánský zážitek.