Mám pro tebe recept, který si zamiluje celá tvoje rodina, malí i velcí, protože tyto mrkvové kuličky jsou nejen super jednoduché a rychlé na přípravu, ale jsou i velmi levné a chutnají fenomenálně. Voňavé, sladko-slané, jemně kořeněné a mají dokonalou texturu: měkké uvnitř a křupavé zvenku. Je to také velmi všestranný recept.
Mrkvové kuličky jsou skvělým občerstvením s dipem, můžeš je servírovat se salátem, omáčkou, kaší nebo si je přidat k těstovinám.
Jak na to?
1
Troubu předehřejeme na 200 ˚C.
2
V misce smícháme strouhanou mrkev, ovesné vločky, cibuli nakrájenou na malé kousky, vajíčko, hořčici, kečup, papriku, sůl, koření a strouhanku.
3
Všechno spolu pořádně promícháme.
4
Ze směsi formujeme mokrýma rukama malé kuličky (na jednu kuličku použijeme asi 2 polévkové lžíce směsi) a uložíme je na plech. Pečeme 15–20 minut z obou stran nebo dozlatova.
5
Případně je osmažíme na rozpáleném oleji dokřupava, asi 2–3 minuty z obou stran. Já jsem kuličky podávala s rýží, se salátem kozlíčkem polníčkem polité balzamikem. Užijte si to!
Tip: Pokud chceme jemnější texturu, můžeme směs před formováním do kuliček ještě rozmixovat.
Výživové hodnoty na 1 porci (cca 6 ks):
202 kcal
849 kJ
T:
4 g
B:
4 g
S:
34 g
V:
7 g
Dobrou chuť 🙂!
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz