Máš ráda karbanátky? A co takhle udělat si je pro změnu v bezmasé formě? Alternativou k těm masovým jsou různé zeleninové karbanátky. Nejlépe chutnají s pořádnou dávkou čerstvé zeleniny. Dnes ti ukážu svůj recept na fazolovo-brokolicové karbanátky, které si určitě zamiluješ.
Jak na to?
1
Do mixéru vložíme brokolici s ovesnými vločkami a rozmixujeme.
2
Přidáme fazole s vajíčkem a všechno společně dobře rozmixujeme.
3
Ochutíme solí, pepřem a prolisovaným česnekem.
4
Nakonec přidáme nadrobno nakrájenou jarní cibulku a všechno společně vařečkou promícháme.
5
Z takto připravené směsi děláme karbanátky, které obalíme v celozrnné špaldové mouce a opékáme na rozehřáté pánvi potřené olejem.
6
Servírujeme se zeleninovým salátem podle vlastní chuti.
TIP: Karbanátky můžeš péct i v troubě, pokud zároveň vynecháš pepř, jsou v takové verzi vhodné i pro děti od 1,5 roku.
Výživové hodnoty na 1 porci:
261 kcal
1096 kJ
T:
8 g
B:
11 g
S:
33 g
V:
7 g
Nech si chutnat! ;-)
Mým snem bylo pomáhat lidem s nadváhou a obezitou. Napsala jsem motivační knihu „Kilá, ktoré mi zmenili život“, kuchařku „Ako dobre jesť a nepribrať“ a diář jako malý tahák pro štíhlou linii. Na svojí stránce chudnem-rozumne.com přispívám články, recepty, někdy i radami o tom, jak co nejlépe a nejzdravěji hubnout bez jojo efektu. Vytvářím výživové plány a snažím se pomáhat lidem, kteří věčně bojují s kily navíc. Výživou a zdravějším vařením se zabývám 9 let. Teď i profesionálně jako výživový poradce.