Všechny
Recepty
Zdraví
Stravování
Všeobecné
Cvičení
Fitshaker podcasty
Hubnutí
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Jednoduché zapékané kuřecí maso se špenátem a žampióny

35 min
4 porce
recepty z kuřecího masa

Potřebujeme: 

  • 500 g kuřecích prsou
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžičku mleté červené papriky
  • mořskou/himalájskou sůl
  • 1 lžíci sójové omáčky
  • 1 cibuli
  • 250 g žampiónů
  • 125 g čerstvého špenátu (může být i víc)
  • 1 lžičku tymiánu
  • 1 lžičku italského koření
  • ½ hrnku vývaru nebo vody
  • 2x 125 g mozzarelly
recepty z kuřecího masa

Jednoduchý recept na zapékaná kuřecí prsa pokrytá sýrem mozzarellou a vrstvená s dušenými houbami se špenátem. Toto lehké jídlo představuje skvělý rychlý oběd nebo lehkou večeři. I když je recept jednoduchý, příjemně chutná i zasytí. Můžeš si ho rovnou uložit, protože se určitě stane jedním z těch NEJLEPŠÍCH a nejjednodušších receptů na kuřecí maso.

Jak na to?

1

Troubu předehřejeme na 190 ˚C.

2

Kuřecí prsa si můžeme libovolně nakrájet. Já jsem je nakrájela na kostky, ale můžeme i na nugetky nebo tenčí řízky.

3

V pánvi si rozpálíme 2 lžíce olivového oleje a osmažíme kuřecí maso, které ochutíme mletou červenou paprikou, solí a sójovou omáčkou.

4

Smažíme 5 minut. Vyndáme a dáme do pekáče i se šťávou.

5

V té samé pánvi si nejdřív na olivovém oleji dozlatova osmažíme cibuli nakrájenou na proužky.

6

Přidáme nakrájené žampióny a dusíme 5 minut.

7

Potom přidáme špenát a dusíme, dokud nezmenší objem.

8

Okořeníme tymiánem, italským kořením a osolíme.

9

Směs vyndáme a navrstvíme na osmažené maso. Zalijeme vývarem.

10

Nakonec přidáme nakrájenou mozzarellu a pečeme 15–20 minut nebo dokud není sýr křupavý. Podáváme se salátem, rýží, zeleninovou kaší... Výběr je na vás.

Výživové hodnoty na 1 porci (bez přílohy):

448 kcal

1883 kJ

T:

22 g

B:

54 g

S:

6 g

V:

1 g

kuřecí prsa recept

Ať ti chutná 🙂!

Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.