Všechny
Recepty
Stravování
Zdraví
Cvičení
Všeobecné
Hubnutí
Fitshaker podcasty
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Myslíme ekologicky!
Těhotenství

Voňavé skořicovo-dýňové muffiny: zdravá svačina hotová do 35 minut

35 min
10 ks
muffiny recept

Potřebujeme: 

  • 2 vejce
  • 1 hrnek dýňového pyré
  • 4 lžíce domácího medu
  • 5 lžic kokosového oleje nebo másla
  • 3 hrnky ovesné nebo špaldové mouky
  • 1 kypřicí prášek (cca 13 g)
  • 3–4 lžíce mleté skořice (nebo podle chuti)
  • 1 lžičku mletého badyánu (nebo podle vlastní chuti)
  • 1 jablko nakrájené na kostky
  • 1 hrst čokoládových čipsů
muffiny recept

Jsou oranžové, chutné, voňavé a nadýchané. Dobrota různých barev, chutí, velikostí. Každé období má svého favorita. Na podzim to může být právě dýně. Podzimní čas na nás často působí nostalgicky a spíš upadáme do melancholie. Upeč si tyto chutné muffiny, rozvoní ti dům, zlepší náladu a potěší rodinu. Jak málo stačí k tomu, aby ses cítila líp. :-)

Jak na to?

1

Troubu předehřejeme na 185 °C.

2

V mixéru rozmixujeme vejce, dýňové pyré, med, kokosový olej.

3

V misce smícháme mouku, kypřicí prášek, koření, jablko a čokoládu a přidáme rozmixovanou směs.

4

Pořádně promícháme a naplníme formu na muffiny.

5

Pečeme 25–35 minut.

Výživové hodnoty na 1 ks:

281 kcal

1176 kJ

T:

12 g

B:

7 g

S:

36 g

V:

1.3 g

hrnkové muffiny
nadýchané muffiny

Přeju ti kouzelné chvíle, během nichž ti kromě milých lidí můžou dělat společnost i tyto muffiny v kombinaci s nějakým dobrým čajem. 😉

Víc zajímavých receptů na fitness sladkosti najdeš i na našem blogu:

recepty zdravě
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.