Krémová fenyklová polévka s medvědím česnekem hotová do půl hodiny
35 min
5 porcí

Jarní krémová polévka ze zázračné bylinky, jakou je medvědí česnek, s blahodárným fenyklem chutná úžasně. Přináší samé benefity pro naše zdraví, např. má detoxikační a protizánětlivé účinky, podporuje trávení a posiluje imunitu.
Jak na to?
1
Zeleninu umyjeme, oloupeme a nakrájíme na drobné kousky.
2
V hrnci na oleji osmažíme cibuli a přidáme všechnu zeleninu, brambory a hrst pohanky kromě medvědího česneku a chvíli všechno spolu restujeme.
3
Zalijeme cca litrem vody, osolíme, opepříme a necháme vařit přibližně 25–30 minut pod pokličkou.
4
Posledních 5 minut do polévky přidáme nadrobno nakrájený medvědí česnek. Potom polévku rozmixujeme.
5
Odstavíme, přidáme smetanu a bylinkové koření, zamícháme a necháme polévku chvilku dojít. Můžeme podávat.
Tip: Za zkoušku stojí i fenyklová polévka v kombinaci se zázvorem.
Výživové hodnoty na 1 porci:
73 kcal
306 kJ
T:
4 g
B:
2 g
S:
9 g
V:
2 g

Dobrou chuť! :-)