Jelikož bylo dosud chladnější počasí, medvědí česnek stále rostl. Už jen malá hrst dokáže jídlo krásně provonět. A protože česnek přimícháme do jídla až nakonec, zachováme v něm všechny výživné látky.
Jak na to?
1
Do většího hrnce dáme vodu, přivedeme k varu a osolíme.
2
Vložíme špagety a vaříme podle návodu.
3
Zatímco se špagety vaří, v pánvi si rozpustíme máslo.
4
Přidáme pár kapek citronové šťávy a nastrouhaný parmazán.
5
Počkáme, než se sýr rozpustí, a odstavíme ze zdroje tepla.
6
Když jsou špagety hotové, vložíme je do pánve, promícháme a podlijeme dvěma polévkovými lícemi vody, v níž se špagety vařily.
7
Opět postavíme na hořák a chvíli vaříme.
8
Dochutíme solí a pepřem.
9
Nakonec přidáme nakrájený medvědí česnek, opatrně zamícháme a můžeme podávat.
Výživové hodnoty na 1 porci:
577 kcal
2427 kJ
T:
34 g
B:
20 g
S:
47 g
V:
3 g
Dobrou chuť! :-)
Mým snem bylo pomáhat lidem s nadváhou a obezitou. Napsala jsem motivační knihu „Kilá, ktoré mi zmenili život“, kuchařku „Ako dobre jesť a nepribrať“ a diář jako malý tahák pro štíhlou linii. Na svojí stránce chudnem-rozumne.com přispívám články, recepty, někdy i radami o tom, jak co nejlépe a nejzdravěji hubnout bez jojo efektu. Vytvářím výživové plány a snažím se pomáhat lidem, kteří věčně bojují s kily navíc. Výživou a zdravějším vařením se zabývám 9 let. Teď i profesionálně jako výživový poradce.