Tuňák s těstovinami, hráškem a sladkou kukuřicí v krásně krémové sýrové omáčce. Je to lehké jídlo, které má každý rád – připravené převážně z ingrediencí, které máš doma.
Jak na to?
1
Předehřejeme troubu na 180 ˚C.
2
Podle návodu uvaříme těstoviny.
3
Mezitím na pánvi zahřejeme olivový olej a osmahneme dozlatova cibuli nakrájenou na malé kostičky.
4
Přidáme mléko a zahřejeme. Poté přidáme nastrouhaný čedar. Vaříme, dokud se sýr nerozpustí. Pokud by byla omáčka řídká, můžeme ji zahustit škrobem (1 lžíci škrobu rozpustit v 1 dl vody, důkladně promíchat). Dochutíme solí a pepřem.
5
Scedíme těstoviny a vložíme je do pekáče. Přelijeme bílou omáčkou, poté přidáme scezeného tuňáka, kukuřici a hrášek.
6
Vše promícháme a můžeme ještě posypat sýrem.
7
Pečeme v troubě 15–20 minut, dokud není sýr zlatohnědý. Před podáváním posypeme čerstvými bylinkami.
Výživové hodnoty na 1 porci:
586 kcal
2643 kJ
T:
20 g
B:
32 g
S:
64 g
V:
7 g
Ať ti chutná 😊!
Pokud tě tento recept na zapečené těstoviny zaujal, podívej se na další inspiraci na webu Fitshaker.cz! Najdeš tam spoustu zdravých receptů, které jsou jednoduché na přípravu, plné chuti a výživné.
Fitshaker je místem, kde dbáme na to, aby každý recept podporoval vyvážený životní styl a pomohl ti jíst zdravě každý den.
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz