Všechny
Recepty
Zdraví
Stravování
Všeobecné
Cvičení
Fitshaker podcasty
Hubnutí
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Krémové zapečené těstoviny s tuňákem a kukuřicí

45 min
6 porcí
stavnate zapekane cestoviny

Potřebujeme: 

  • 400 g celozrnných těstovin
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 cibuli
  • 600 ml mléka
  • 250 g nastrouhaného čedaru
  • 1 lžíci škrobu na zahuštění
  • mořskou sůl
  • ½ lžičky mleté červené papriky
  • 2 konzervy tuňáka ve vlastní šťávě (170 g)
  • 250 g kukuřice (mražené nebo z konzervy)
  • 150 g hrášku (mraženého nebo z konzervy)
  • čerstvé bylinky
stavnate zapekane cestoviny

Tuňák s těstovinami, hráškem a sladkou kukuřicí v krásně krémové sýrové omáčce. Je to lehké jídlo, které má každý rád – připravené převážně z ingrediencí, které máš doma.

Jak na to?

1

Předehřejeme troubu na 180 ˚C.

2

Podle návodu uvaříme těstoviny.

3

Mezitím na pánvi zahřejeme olivový olej a osmahneme dozlatova cibuli nakrájenou na malé kostičky.

4

Přidáme mléko a zahřejeme. Poté přidáme nastrouhaný čedar. Vaříme, dokud se sýr nerozpustí. Pokud by byla omáčka řídká, můžeme ji zahustit škrobem (1 lžíci škrobu rozpustit v 1 dl vody, důkladně promíchat). Dochutíme solí a pepřem.

5

Scedíme těstoviny a vložíme je do pekáče. Přelijeme bílou omáčkou, poté přidáme scezeného tuňáka, kukuřici a hrášek.

6

Vše promícháme a můžeme ještě posypat sýrem.

7

Pečeme v troubě 15–20 minut, dokud není sýr zlatohnědý. Před podáváním posypeme čerstvými bylinkami.

Výživové hodnoty na 1 porci:

586 kcal

2643 kJ

T:

20 g

B:

32 g

S:

64 g

V:

7 g

zapekane cestoviny so syrom

Ať ti chutná 😊!

Pokud tě tento recept na zapečené těstoviny zaujal, podívej se na další inspiraci na webu Fitshaker.cz! Najdeš tam spoustu zdravých receptů, které jsou jednoduché na přípravu, plné chuti a výživné.

Fitshaker je místem, kde dbáme na to, aby každý recept podporoval vyvážený životní styl a pomohl ti jíst zdravě každý den.

cvičenie doma
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.