Zkoušela jsi už někdy ricottové kuličky? Zbožňuju italské recepty. Pár ingrediencí, chvilka času a chutné jídlo je na světě. I když jsou bez masa, jsou syté, nadýchané a velice chutné.
Kuličky jsou vyrobené jen z několika jednoduchých ingrediencí, jsou dušené v jednoduché rajčatové omáčce (marinara), podávané s oblíbenými těstovinami a čerstvými bylinkami.
Jak na to?
1
Do misky přidáme ricottu, vajíčko, strouhanku, nastrouhaný sýr, bylinky, sůl a pepř a všechno dohromady důkladně promícháme, aby se to spojilo. Pokud je směs řidší, přidáme strouhanku.
2
Vytvarujeme kuličky.
3
Mezitím si připravíme omáčku. Když začne vřít, snížíme teplotu a přidáme do ní kuličky. Pokud omáčka začne houstnout, přidáme vodu. Vaříme 10–15 minut.
4
Podáváme s oblíbenými těstovinami a čerstvými bylinkami.
Výživové hodnoty na 1 porci:
418 kcal
1757 kJ
T:
22 g
B:
26 g
S:
27 g
V:
3 g
Dobrú chuť 😊.
Dopřej svému tělu nejen kvalitní a zdravou stravu, ale posil i svoji tělesnou stránku výborným cvičením a pohybem. Přidej se k nám a cvič kdekoliv a kdykoliv!
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz