Všechny
Recepty
Stravování
Zdraví
Všeobecné
Cvičení
Hubnutí
Fitshaker podcasty
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Myslíme ekologicky!
Těhotenství

Měkoučké ricottové kuličky v rajčatové omáčce – recept inspirovaný italskou kuchyní

25 min
4 porce
kuličky recept

Potřebujeme: 

  • 400 g ricotty
  • 1 vajíčko
  • 90 g panko strouhanky
  • 100 g sýru pecorino nebo parmazánu
  • hrst čerstvě nasekaných bylinek (já jsem použila bazalku, petržel a oregano)
  • mořskou/himalájskou sůl
  • mletý černý pepř
  • 500 g omáčky marinara (domácí nebo koupené rajčatové omáčky)
kuličky recept

Zkoušela jsi už někdy ricottové kuličky? Zbožňuju italské recepty. Pár ingrediencí, chvilka času a chutné jídlo je na světě. I když jsou bez masa, jsou syté, nadýchané a velice chutné.

Kuličky jsou vyrobené jen z několika jednoduchých ingrediencí, jsou dušené v jednoduché rajčatové omáčce (marinara), podávané s oblíbenými těstovinami a čerstvými bylinkami.

Jak na to?

1

Do misky přidáme ricottu, vajíčko, strouhanku, nastrouhaný sýr, bylinky, sůl a pepř a všechno dohromady důkladně promícháme, aby se to spojilo. Pokud je směs řidší, přidáme strouhanku.

2

Vytvarujeme kuličky.

3

Mezitím si připravíme omáčku. Když začne vřít, snížíme teplotu a přidáme do ní kuličky. Pokud omáčka začne houstnout, přidáme vodu. Vaříme 10–15 minut.

4

Podáváme s oblíbenými těstovinami a čerstvými bylinkami.

Výživové hodnoty na 1 porci:

418 kcal

1757 kJ

T:

22 g

B:

26 g

S:

27 g

V:

3 g

najlepšie guľky v paradajkovej omáčke

Dobrú chuť 😊.

Dopřej svému tělu nejen kvalitní a zdravou stravu, ale posil i svoji tělesnou stránku výborným cvičením a pohybem. Přidej se k nám a cvič kdekoliv a kdykoliv!

cvičení na doma
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.