Všechny
Recepty
Stravování
Zdraví
Cvičení
Všeobecné
Hubnutí
Fitshaker podcasty
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Myslíme ekologicky!
Těhotenství

Krémový perlový kuskus s fazolí a houbami, hotový raz dva

35 min
5 porcí
perlový kuskus

Potřebujeme: 

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibuli
  • 120 g hub (já jsem použila žampiony)
  • mořskou/himalájskou sůl
  • 2 lžičky mleté sladké červené papriky
  • 250 g perlového kuskusu (nebo celozrnné tarhoni, orza, bulguru, quinoy)
  • 1 litr vody nebo vývaru
  • 1 plechovku máslové fazole
  • 200 ml smetany na vaření nebo kokosového mléka
  • čerstvé bylinky na podávání
perlový kuskus

Hledáš rychlý a chutný vegetariánský oběd nebo večeři? Tento recept je prostě báječný a kombinuje všechno, co miluju. Potřebuješ jen několik ingrediencí, asi 35–40 minut a skončíš s jídlem, které je chutné a syté.

Jak na to?

1

Olej zahřejeme na větší pánvi na středně vysoké teplotě. Přidáme cibuli nakrájenou na kostky a smažíme dozlatova. Přidáme houby nakrájené na tenké plátky a dusíme ještě 10 minut, dokud nezačnou hnědnout. Dochutíme solí a červenou paprikou.

2

Potom přidáme kuskus nebo jinou alternativu a zalijeme zatím 500 ml vody, případně vývaru. Necháme přejít varem a pak snížíme teplotu a vaříme za občasného míchání. Pokud je třeba, dolijeme zbylou vodu nebo vývar a vaříme, dokud není kuskus uvařený a voda odpařená.

3

Nakonec přidáme fazoli, smetanu a necháme přejít varem.

4

Podáváme s čerstvými bylinkami.

perlový kuskus recept

Dobrou chuť! 😊

Dopřej svému tělu nejen kvalitní a zdravou stravu, ale posil i svoji tělesnou stránku výborným cvičením a pohybem. Přidej se k nám a cvič kdekoliv a kdykoliv!

cvičení na doma
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.