Hledáš rychlý a chutný vegetariánský oběd nebo večeři? Tento recept je prostě báječný a kombinuje všechno, co miluju. Potřebuješ jen několik ingrediencí, asi 35–40 minut a skončíš s jídlem, které je chutné a syté.
Jak na to?
1
Olej zahřejeme na větší pánvi na středně vysoké teplotě. Přidáme cibuli nakrájenou na kostky a smažíme dozlatova. Přidáme houby nakrájené na tenké plátky a dusíme ještě 10 minut, dokud nezačnou hnědnout. Dochutíme solí a červenou paprikou.
2
Potom přidáme kuskus nebo jinou alternativu a zalijeme zatím 500 ml vody, případně vývaru. Necháme přejít varem a pak snížíme teplotu a vaříme za občasného míchání. Pokud je třeba, dolijeme zbylou vodu nebo vývar a vaříme, dokud není kuskus uvařený a voda odpařená.
3
Nakonec přidáme fazoli, smetanu a necháme přejít varem.
4
Podáváme s čerstvými bylinkami.
Dobrou chuť! 😊
Dopřej svému tělu nejen kvalitní a zdravou stravu, ale posil i svoji tělesnou stránku výborným cvičením a pohybem. Přidej se k nám a cvič kdekoliv a kdykoliv!
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz