Oběd nebo večeře ve stylu raz, dva, tři a hotovo jsou pro mě ideální. Chutné a rychle hotové recepty jsou velmi oblíbené i mezi našimi Fitshakeračkami, proto si určitě pochutnáš i na tomto.
Jak na to?
1
Do menšího hrnce dáme vařit bulgur, na 200 g bulguru potřebujeme 400 ml vody. Bulgur osolíme a opepříme a necháme 20 minut vařit.
2
Připravíme kuřecí prsa, nakrájíme je na kostky nebo nudličky.
3
Na pánev dáme cibulku nakrájenou nadrobno a opečeme ji dozlatova s troškou olivového oleje.
4
Přidáme kuřecí prsa a zprudka osmažíme. Maso osolíme a opepříme a necháme opékat.
5
Umyjeme petržel a mátu. Natrháme je na menší kousky a dáme do hmoždíře společně se solí (nejlepší je hrubozrnná) a pepřem a pořádně podrtíme.
6
Přidáme olej a citronovou šťávu podle chuti a zamícháme.
7
Podáváme s bulgurem polité salsou.
Tip: Pokud máš chuť na jinou přílohu, určitě si ji dopřej. Bulgur můžeš vyměnit například za grilovanou zeleninu, natural rýži nebo opečenou tortillu. Salsu si můžeme připravit i v mixéru. Masíčko je možné nakrájet na větší kusy a namáčet ho v salse.
Výživové hodnoty na 1 porci:
676 kcal
2841 kJ
T:
13 g
B:
57 g
S:
79 g
V:
19 g
Dobrou chuť! :-)
Jsem šťastná maminka, manželka a pozitivní žena, která miluje svoji rodinu, zdravé vaření a pečení. Mám radost, když můžu zkoušet nové suroviny, experimentovat v kuchyni, přetvářet nezdravé zákusky na zdravé dobroty, tradiční jídla na jejich netradiční zdravé verze a obzvlášť tvořit recepty vhodné pro děti a lidi s alergií nebo intolerancí lepku, laktózy nebo histaminu (mezi něž sama patřím). Věřím, že moje nápady inspirují i tebe! :-)