Všechny
Recepty
Stravování
Zdraví
Všeobecné
Cvičení
Hubnutí
Fitshaker podcasty
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Myslíme ekologicky!
Těhotenství

Kuřecí prsa s mátovo-petrželovou salsou a bulgurem

45 min
2 porce
kuřecí prsa s mátovo-petrželovou salsou

Potřebujeme: 

  • 200 g celozrnného bulguru
  • mořskou/himalájskou sůl
  • mletý pepř
  • 2 kuřecí prsa
  • 1 cibuli
  • 2-3 lžíce olivového oleje
  • hrst petrželové nati
  • lístky z 3-4 větviček máty
  • trochu citronové šťávy
kuřecí prsa s mátovo-petrželovou salsou

Oběd nebo večeře ve stylu raz, dva, tři a hotovo jsou pro mě ideální. Chutné a rychle hotové recepty jsou velmi oblíbené i mezi našimi Fitshakeračkami, proto si určitě pochutnáš i na tomto.

Jak na to?

1

Do menšího hrnce dáme vařit bulgur, na 200 g bulguru potřebujeme 400 ml vody. Bulgur osolíme a opepříme a necháme 20 minut vařit.

2

Připravíme kuřecí prsa, nakrájíme je na kostky nebo nudličky.

3

Na pánev dáme cibulku nakrájenou nadrobno a opečeme ji dozlatova s troškou olivového oleje.

4

Přidáme kuřecí prsa a zprudka osmažíme. Maso osolíme a opepříme a necháme opékat.

5

Umyjeme petržel a mátu. Natrháme je na menší kousky a dáme do hmoždíře společně se solí (nejlepší je hrubozrnná) a pepřem a pořádně podrtíme.

6

Přidáme olej a citronovou šťávu podle chuti a zamícháme.

7

Podáváme s bulgurem polité salsou.

Tip: Pokud máš chuť na jinou přílohu, určitě si ji dopřej. Bulgur můžeš vyměnit například za grilovanou zeleninu, natural rýži nebo opečenou tortillu. Salsu si můžeme připravit i v mixéru. Masíčko je možné nakrájet na větší kusy a namáčet ho v salse.

Výživové hodnoty na 1 porci:

676 kcal

2841 kJ

T:

13 g

B:

57 g

S:

79 g

V:

19 g

Dobrou chuť! :-)

Fotka autora
Iveta Kašická
Redaktorka ve Fitshakeru

Jsem šťastná maminka, manželka a pozitivní žena, která miluje svoji rodinu, zdravé vaření a pečení. Mám radost, když můžu zkoušet nové suroviny, experimentovat v kuchyni, přetvářet nezdravé zákusky na zdravé dobroty, tradiční jídla na jejich netradiční zdravé verze a obzvlášť tvořit recepty vhodné pro děti a lidi s alergií nebo intolerancí lepku, laktózy nebo histaminu (mezi něž sama patřím). Věřím, že moje nápady inspirují i tebe! :-)

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.