Tato sytá a chutná zapékaná vajíčka si můžeš dopřát jako snídani, oběd, večeři nebo si je můžeš vzít s sebou na piknik, výlet, k vodě a vychutnat si je jako svačinu, když máš uspěchaný den.
Tento vaječný pekáč je plný zeleniny, jemně ochucený slaninou a sýrem. Klidně si ho však můžeš dopřát i bez masa. Krása tohoto pekáče spočívá v tom, že si ho můžeš velmi snadno přizpůsobit podle toho, co máš ráda nebo co máš v lednici.
Jak na to?
1
Troubu předehřejeme na 200 °C.
2
Na pánvi rozpálíme olivový olej a smažíme bramborové kostky 5–7 minut nebo dokud nejsou měkké.
3
Na konec je ještě jemně osolíme a opepříme. Následně je dáme do pekáče.
4
V té samé pánvi opečeme slaninu, přidáme cibuli, cuketu a okořeníme.
5
Opékáme také 5–7 minut nebo dokud není cuketa měkčí. Přidáme také do pekáče a promícháme. Na to uložíme nakrájená rajčata.
6
Nastrouhaný sýr si smícháme s mlékem a vejci a směs nalijeme na zeleninu.
7
Pečeme 40–45 minut nebo dokud není vršek zbarvený do zlato–hněda.
8
Podáváme s čerstvými bylinkami, salátem, oblíbeným pečivem nebo jako oběd s rýží, quinoou nebo kaší.
Výživové hodnoty na 1 porci:
485 kcal
2038 kJ
T:
29 g
B:
33 g
S:
20 g
V:
1.5 g
Dobrou chuť! 😉
Výzva sice už běží, ale stále není pozdě naskočit do tohoto restartového vlaku s námi a pustit se do svojí proměny 🤗.
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz