Mám pro tebe recept, který je vhodný k snídani, rychlému obědu nebo jako lehká večeře. Zbožňuju tato jednoduchá, rychlá a chutná jídla. A ještě bonus – chutná i dětem. Vyzkoušeno na mém 2letém synovi. Tento recept je nejen velice praktický, protože všechno přichystáš na jedné pánvi, ale je i velmi jednoduchý na přípravu. Bez problémů to zvládnou i ti, kdo nemají téměř žádné kuchařské zručnosti. A všechno, co potřebuješ, je asi 10 minut.
Jak na to?
1
Na větším struhadle si nastrouháme mrkev a batát.
2
Na větší pánvi ohřejeme olivový olej, přidáme do něj nastrouhanou zeleninu, kterou osolíme. Smažíme, dokud jemně nezměkne, přibližně 5–7 minut.
3
Do osmažené zeleniny uděláme díru a do ní rozbijeme vajíčka, která také osolíme. Dusíme na mírném stupni přikryté pokličkou. Čas závisí na tom, jaká vajíčka chceme, jestli uvařená nebo rozteklá.
4
Podáváme s čerstvými bylinkami, se sýrem nebo kvalitní šunkou. Prostě s tím, na co máte chuť nebo co máte doma.
Výživové hodnoty na 1 porci:
393 kcal
1652 kJ
T:
22 g
B:
16 g
S:
30 g
V:
6 g
Dobrou chuť! :-)
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz