Všechny
Recepty
Zdraví
Stravování
Všeobecné
Cvičení
Fitshaker podcasty
Hubnutí
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Tip na jednoduchý, rychlý recept s batáty: vajíčka k snídani z jedné pánve

10 min
2 porce
vejce recept snídaně

Potřebujeme: 

  • 2 větší mrkve
  • 1 větší batát
  • 3 lžíce olivového oleje
  • mořskou/himalájskou sůl
  • 4 vajíčka (při receptu pro děti musí být dobře tepelně upravená)
  • čerstvé bylinky na posypání
vejce recept snídaně

Mám pro tebe recept, který je vhodný k snídani, rychlému obědu nebo jako lehká večeře. Zbožňuju tato jednoduchá, rychlá a chutná jídla. A ještě bonus – chutná i dětem. Vyzkoušeno na mém 2letém synovi. Tento recept je nejen velice praktický, protože všechno přichystáš na jedné pánvi, ale je i velmi jednoduchý na přípravu. Bez problémů to zvládnou i ti, kdo nemají téměř žádné kuchařské zručnosti. A všechno, co potřebuješ, je asi 10 minut.

Jak na to?

1

Na větším struhadle si nastrouháme mrkev a batát.

2

Na větší pánvi ohřejeme olivový olej, přidáme do něj nastrouhanou zeleninu, kterou osolíme. Smažíme, dokud jemně nezměkne, přibližně 5–7 minut.

3

Do osmažené zeleniny uděláme díru a do ní rozbijeme vajíčka, která také osolíme. Dusíme na mírném stupni přikryté pokličkou. Čas závisí na tom, jaká vajíčka chceme, jestli uvařená nebo rozteklá.

4

Podáváme s čerstvými bylinkami, se sýrem nebo kvalitní šunkou. Prostě s tím, na co máte chuť nebo co máte doma.

Výživové hodnoty na 1 porci:

393 kcal

1652 kJ

T:

22 g

B:

16 g

S:

30 g

V:

6 g

snídaně s vejci

Dobrou chuť! :-)

Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.