Všechny

Co na večeři? Vaječná frittata s cuketou a rajčátky

Recepty
30 min
2 porce
vaječná frittata s cuketou a rajčaty
Potřebujeme:
  • 1 lžíci kvalitního másla
  • ½ cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 cuketu
  • 1 hrst cherry rajčátek
  • mořskou/himalájskou sůl
  • mletý pepř
  • mletou sladkou papriku
  • 2 hrsti nadrobno nasekaných špenátových listů
  • 6 vajíček
  • ½ hrnku* sýru čedar
  • *hrnek má objem 200 ml

Nevíš, na jaký způsob si připravit vajíčka? Domácí frittata je ideální tip na zdravý recept, který si rychle oblíbíš. Se zeleninou a nastrouhaným sýrem je velmi lahodná. Fantazii se meze nekladou, pokud toužíš po obměně, nic tím v receptu nepokazíš. :-)

Jak na to?
1
Na trošce másla (příp. kvalitního rostlinného oleje) dozlatova opečeme nadrobno nasekanou cibuli, potom přidáme prolisovaný česnek a na kostky nakrájenou cuketu a cherry rajčátka.
2
Osolíme a okořeníme. Ve zvláštní misce smícháme orestovanou zeleninu, nadrobno nasekané špenátové listy a vajíčka.
3
Tuto směs přelejeme do formy o průměru 25 cm, kterou jsme vymazali máslem. Navrch nastrouháme čedar.
4
Dáme péct na 180 °C po dobu cca 30 minut.

Výživové hodnoty na 1 porci:

419 kcal

1753 kJ

T:

29.5 g

B:

28.8 g

S:

9.3 g

V:

2.8 g

Přeju ti dobrou chuť!

Alžbeta Jánošíková
Redaktorka ve Fitshakeru
Jsem zakladatelkou online ženského magazínu „Ženuškáreň“, jehož prostřednictvím nabízím inspiraci a motivaci, jak žít lépe, zdravěji a kvalitněji. Napsala jsem knihu pro ženy „Tvoje kniha do kabelky“. Spolupodílela jsem se i na tvorbě bestsellerů „Z fitka do kuchyne“, „Fitness diár“, „Fitness kalendár“. Žít zdravě pro mě znamená přijmout sama sebe se všemi nedokonalostmi, najít rovnováhu a být šťastná.

Kategorie

ReceptyVajíčka k snídaniBezlepkovéPotréningovéSnídaněRychlé obědy nebo večeře do 30 minutVegetariánské