Nevíš, na jaký způsob si připravit vajíčka? Domácí frittata je ideální tip na zdravý recept, který si rychle oblíbíš. Se zeleninou a nastrouhaným sýrem je velmi lahodná. Fantazii se meze nekladou, pokud toužíš po obměně, nic tím v receptu nepokazíš. :-)
Jak na to?
1
Na trošce másla (příp. kvalitního rostlinného oleje) dozlatova opečeme nadrobno nasekanou cibuli, potom přidáme prolisovaný česnek a na kostky nakrájenou cuketu a cherry rajčátka.
2
Osolíme a okořeníme. Ve zvláštní misce smícháme orestovanou zeleninu, nadrobno nasekané špenátové listy a vajíčka.
3
Tuto směs přelejeme do formy o průměru 25 cm, kterou jsme vymazali máslem. Navrch nastrouháme čedar.
4
Dáme péct na 180 °C po dobu cca 30 minut.
Výživové hodnoty na 1 porci:
419 kcal
1753 kJ
T:
29.5 g
B:
28.8 g
S:
9.3 g
V:
2.8 g
Přeju ti dobrou chuť!
Jsem zakladatelkou online ženského magazínu „Ženuškáreň“, jehož prostřednictvím nabízím inspiraci a motivaci, jak žít lépe, zdravěji a kvalitněji. Napsala jsem knihu pro ženy „Tvoje kniha do kabelky“. Spolupodílela jsem se i na tvorbě bestsellerů „Z fitka do kuchyne“, „Fitness diár“, „Fitness kalendár“. Žít zdravě pro mě znamená přijmout sama sebe se všemi nedokonalostmi, najít rovnováhu a být šťastná.