Toto jídlo je rychlé, šťavnaté a zvládne ho i úplný začátečník. Na jeho přípravu stačí zhruba půlhodina a můžeš si ho přizpůsobit podle toho, co máš ráda a jaké máš doma zásoby.
Jak na to?
1
Rýži pořádně propláchneme a uvaříme v osolené vodě.
2
Maso nakrájíme na tenčí plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Zprudka orestujeme z obou stran na trošce oleje.
3
Maso vybereme z pánve, odložíme do misky a přikryjeme. Mezitím si nakrájíme mozzarellu a olivy na tenké plátky.
4
Na malý pekáč položíme máslo, maso (i se šťávou, kterou pustilo do misky) a na něj kukuřici, olivy a sýr.
5
Pečeme cca 20 minut při 185 stupních. Podáváme s uvařenou rýží, jídlo ozdobíme čerstvou bazalkou.
Tip: Na vrch masa můžeš naklást cokoliv, na co máš chuť – doporučujeme zkusit i verzi se sušenými rajčaty, prosciuttem a parmazánem.
Výživové hodnoty na 1 porci:
769 kcal
3230 kJ
T:
31 g
B:
63 g
S:
56 g
V:
4 g
Výživa a pomoc lidem s nadváhou je mojí profesí už 7 let, ale v první řadě je práce s lidmi, kteří chtějí změnit svůj životní styl, mojí největší vášní. Vím, jaké to je, když se ve svém těle člověk necítí dobře a má nadváhu. Poznala jsem na sobě jojo efekty, ale zároveň i úžasný pocit, když naplníte svůj cíl. Během těchto let jsem zjistila, jak váhu zredukovat natrvalo a udržet si optimální hmotnost tak, abyste z jídla měli radost a nemuseli si odpírat všechno, co máte rádi. V roce 2012 jsem se rozhodla stát certifikovaným nutričním poradcem a věnovat se výživě naplno a profesionálně. Vyvinula jsem individuální výživový koncept www.jedalnicky.sk, který dodnes pomohl stovkám žen, mužů a adolescentů zredukovat svou hmotnost, naučit se správně stravovat a nastálo změnit životní styl. Mojí prioritou je odborné vypracovávání individuálních stravovacích plánů výlučně z dostupných potravin, individuální přístup ke každému klientovi a neomezená podpora.