Šťavnaté zapékané kuřecí maso s kukuřicí a olivami
35 min
2 porce

Toto jídlo je rychlé, šťavnaté a zvládne ho i úplný začátečník. Na jeho přípravu stačí zhruba půlhodina a můžeš si ho přizpůsobit podle toho, co máš ráda a jaké máš doma zásoby.
Jak na to?
1
Rýži pořádně propláchneme a uvaříme v osolené vodě.
2
Maso nakrájíme na tenčí plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Zprudka orestujeme z obou stran na trošce oleje.
3
Maso vybereme z pánve, odložíme do misky a přikryjeme. Mezitím si nakrájíme mozzarellu a olivy na tenké plátky.
4
Na malý pekáč položíme máslo, maso (i se šťávou, kterou pustilo do misky) a na něj kukuřici, olivy a sýr.
5
Pečeme cca 20 minut při 185 stupních. Podáváme s uvařenou rýží, jídlo ozdobíme čerstvou bazalkou.
Tip: Na vrch masa můžeš naklást cokoliv, na co máš chuť – doporučujeme zkusit i verzi se sušenými rajčaty, prosciuttem a parmazánem.
Výživové hodnoty na 1 porci:
769 kcal
3230 kJ
T:
31 g
B:
63 g
S:
56 g
V:
4 g