Všechny
Recepty
Zdraví
Stravování
Všeobecné
Cvičení
Fitshaker podcasty
Hubnutí
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Šťavnaté zapékané kuřecí maso s kukuřicí a olivami

35 min
2 porce
šťavnaté kuřecí maso zapékané s kukuřicí a olivami

Potřebujeme: 

  • 120 g rýže basmati
  • mořskou/himalájskou sůl
  • 300 g kuřecích/krůtích prsou
  • mletý černý pepř (bez jeho použití je jídlo vhodné i pro děti od 2 let)
  • 1 lžíci oleje
  • 125 g mozzarelly
  • 50 g černých oliv
  • 20 g kvalitního másla
  • 50 g kukuřice
  • bazalku
šťavnaté kuřecí maso zapékané s kukuřicí a olivami

Toto jídlo je rychlé, šťavnaté a zvládne ho i úplný začátečník. Na jeho přípravu stačí zhruba půlhodina a můžeš si ho přizpůsobit podle toho, co máš ráda a jaké máš doma zásoby.

Jak na to?

1

Rýži pořádně propláchneme a uvaříme v osolené vodě.

2

Maso nakrájíme na tenčí plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Zprudka orestujeme z obou stran na trošce oleje.

3

Maso vybereme z pánve, odložíme do misky a přikryjeme. Mezitím si nakrájíme mozzarellu a olivy na tenké plátky.

4

Na malý pekáč položíme máslo, maso (i se šťávou, kterou pustilo do misky) a na něj kukuřici, olivy a sýr.

5

Pečeme cca 20 minut při 185 stupních. Podáváme s uvařenou rýží, jídlo ozdobíme čerstvou bazalkou.

Tip: Na vrch masa můžeš naklást cokoliv, na co máš chuť – doporučujeme zkusit i verzi se sušenými rajčaty, prosciuttem a parmazánem.

Výživové hodnoty na 1 porci:

769 kcal

3230 kJ

T:

31 g

B:

63 g

S:

56 g

V:

4 g

Fotka autora
Ivana Maheľová (Eľková)
Redaktorka ve Fitshakeru

Výživa a pomoc lidem s nadváhou je mojí profesí už 7 let, ale v první řadě je práce s lidmi, kteří chtějí změnit svůj životní styl, mojí největší vášní. Vím, jaké to je, když se ve svém těle člověk necítí dobře a má nadváhu. Poznala jsem na sobě jojo efekty, ale zároveň i úžasný pocit, když naplníte svůj cíl. Během těchto let jsem zjistila, jak váhu zredukovat natrvalo a udržet si optimální hmotnost tak, abyste z jídla měli radost a nemuseli si odpírat všechno, co máte rádi. V roce 2012 jsem se rozhodla stát certifikovaným nutričním poradcem a věnovat se výživě naplno a profesionálně. Vyvinula jsem individuální výživový koncept www.jedalnicky.sk, který dodnes pomohl stovkám žen, mužů a adolescentů zredukovat svou hmotnost, naučit se správně stravovat a nastálo změnit životní styl. Mojí prioritou je odborné vypracovávání individuálních stravovacích plánů výlučně z dostupných potravin, individuální přístup ke každému klientovi a neomezená podpora.

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.