Všechny
Recepty
Zdraví
Stravování
Všeobecné
Cvičení
Fitshaker podcasty
Hubnutí
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Grilovaná kuřecí prsa s celerovo-rajčatovou omáčkou

20 min
3 porce
kuřecí s celerovo-rajčatovou omáčkou

Potřebujeme: 

  • 300 g farmářských kuřecích prsou
  • mořskou/himalájskou sůl
  • koření na grilované kuře
  • cca 2 lžíce olivového oleje
  • 500 g řapíkatého celeru
  • 200 g cherry rajčat
  • 30 g kvalitního másla
  • petrželovou nať
kuřecí s celerovo-rajčatovou omáčkou

I za 20 minut si dokážeme v této rychlé uspěchané době vykouzlit chutný výživný oběd. Dnes si připravíme úplně jednoduchá grilovaná kuřecí prsa s výbornou zeleninovou omáčkou a bulgurem, případně jinou obilninou.

Jak na to?

1

Maso umyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky. Osolíme ho a okořeníme grilovacím kořením.

2

Ohřejeme olivový olej a maso na prudkém ohni restujeme 3–4 minuty z každé strany. Zabalíme ho do alobalu a dáme stranou.

3

Ve výpeku orestujeme na kostičky nakrájený celer, po 3 minutách přidáme i nakrájená rajčata. Ještě chvíli restujeme a přidáme i máslo.

4

Necháme omáčku trochu zredukovat, vrátíme do ní maso, všechno smícháme a podáváme. Servírujeme posypané petrželovou natí.

Tip: Jako přílohu můžeme použít bulgur nebo jinou chutnou obilninu.

Dobrou chuť! :-)

Fotka autora
Viktória Janov
Redaktorka ve Fitshakeru

Jmenuju se Viki a jsem fotografka a blogerka. Mým největším hobby je kromě jógy a cvičení vaření/pečení a focení, takže Fitshaker je pro mě super místem, kde to všechno můžu zrealizovat a podělit se s vámi o recepty nebo tipy z kuchyně. Miluji zdravé vaření, kvalitní sezónní suroviny, ráda podporuji domácí dodavatele a výrobce potravin a snažím se vytvářet chutné a výživné recepty. Jídlo je důležitou součástí našeho života a, jak se říká, jsme to, co jíme, takže by nám na tom mělo záležet. :-) Můj Instagram @viktoria.janov

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.