I za 20 minut si dokážeme v této rychlé uspěchané době vykouzlit chutný výživný oběd. Dnes si připravíme úplně jednoduchá grilovaná kuřecí prsa s výbornou zeleninovou omáčkou a bulgurem, případně jinou obilninou.
Jak na to?
1
Maso umyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky. Osolíme ho a okořeníme grilovacím kořením.
2
Ohřejeme olivový olej a maso na prudkém ohni restujeme 3–4 minuty z každé strany. Zabalíme ho do alobalu a dáme stranou.
3
Ve výpeku orestujeme na kostičky nakrájený celer, po 3 minutách přidáme i nakrájená rajčata. Ještě chvíli restujeme a přidáme i máslo.
4
Necháme omáčku trochu zredukovat, vrátíme do ní maso, všechno smícháme a podáváme. Servírujeme posypané petrželovou natí.
Tip: Jako přílohu můžeme použít bulgur nebo jinou chutnou obilninu.
Dobrou chuť! :-)
Jmenuju se Viki a jsem fotografka a blogerka. Mým největším hobby je kromě jógy a cvičení vaření/pečení a focení, takže Fitshaker je pro mě super místem, kde to všechno můžu zrealizovat a podělit se s vámi o recepty nebo tipy z kuchyně. Miluji zdravé vaření, kvalitní sezónní suroviny, ráda podporuji domácí dodavatele a výrobce potravin a snažím se vytvářet chutné a výživné recepty. Jídlo je důležitou součástí našeho života a, jak se říká, jsme to, co jíme, takže by nám na tom mělo záležet. :-) Můj Instagram @viktoria.janov