Všechny
Recepty
Stravování
Zdraví
Všeobecné
Cvičení
Hubnutí
Fitshaker podcasty
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Myslíme ekologicky!
Těhotenství

Lehký ovesný banánový chlebíček s kakaem

40 min
16 porcí
banánový chleb bez mouky

Potřebujeme: 

  • 1 hrnek rozmačkaného zralého banánu (2 středně velké banány)
  • 1 vajíčko
  • 1 hrnek mléka (rostlinného nebo živočišného)
  • 2–3 lžíce domácího medu
  • 1 a ½ hrnku mletých ovesných vloček
  • ⅓ hrnku bio kakaa
  • 3 lžičky kypřicího prášku bez fosfátů
  • volitelně: náplň – hořká čokoláda, ořechy, sušené ovoce
banánový chleb bez mouky

Tento zdravý čokoládovo-ovesný banánový chleba je příjemně vlhký a bez mouky!

Nejen že uspokojí tvoji touhu po sladkém, ale jako bonus tvůj domov příjemně provoní. Nedoslazujeme ho cukrem a medu přidáváme jen trošku. Jestli jste doma zvyklí na méně sladké, klidně med vynechej.

Jak na to?

1

Troubu předehřejeme na 175 °C a formu na biskupský chlebíček o rozměru 31 x 11 cm vytřeme olejem.

2

Ve střední misce vidličkou rozmačkáme zralé banány. Přidáme vajíčko, mléko, med a mícháme, dokud se ingredience dobře nespojí.

3

Do mísy přidáme suché ingredience – mleté ovesné vločky, kakao, kypřicí prášek. V tomto kroku můžeme přidat i volitelné přísady, jako jsou oříšky nebo kousky čokolády. Mícháme, dokud se dobře nespojí.

4

Pečeme na 175 °C po dobu 30–40 minut nebo dokud není chleba zevnitř upečený, což vyzkoušíme párátkem. Necháme aspoň 5–10 minut vychladnout a potom si už chlebíček jen vychutnáváme.

fit bananovy chleb
bananovy chleb recept

Dobrou chuť k snídani!

Máš už svůj diář na rok 2023? Jestli ne, my pro tebe jeden máme. Je to náš Fitness diář 2023, ve kterém mimo jiné najdeš i nové a zajímavé recepty k doplnění svého jídelníčku. Chystáš se objednat si jeden pro sebe?

fitness diar fitshaker
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.