Tento zdravý čokoládovo-ovesný banánový chleba je příjemně vlhký a bez mouky!
Nejen že uspokojí tvoji touhu po sladkém, ale jako bonus tvůj domov příjemně provoní. Nedoslazujeme ho cukrem a medu přidáváme jen trošku. Jestli jste doma zvyklí na méně sladké, klidně med vynechej.
Jak na to?
1
Troubu předehřejeme na 175 °C a formu na biskupský chlebíček o rozměru 31 x 11 cm vytřeme olejem.
2
Ve střední misce vidličkou rozmačkáme zralé banány. Přidáme vajíčko, mléko, med a mícháme, dokud se ingredience dobře nespojí.
3
Do mísy přidáme suché ingredience – mleté ovesné vločky, kakao, kypřicí prášek. V tomto kroku můžeme přidat i volitelné přísady, jako jsou oříšky nebo kousky čokolády. Mícháme, dokud se dobře nespojí.
4
Pečeme na 175 °C po dobu 30–40 minut nebo dokud není chleba zevnitř upečený, což vyzkoušíme párátkem. Necháme aspoň 5–10 minut vychladnout a potom si už chlebíček jen vychutnáváme.
Dobrou chuť k snídani!
Máš už svůj diář na rok 2023? Jestli ne, my pro tebe jeden máme. Je to náš Fitness diář 2023, ve kterém mimo jiné najdeš i nové a zajímavé recepty k doplnění svého jídelníčku. Chystáš se objednat si jeden pro sebe?
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz