Někdy mám ráno chuť na sladkou snídani. Nemusí to být jen koláče nebo ovesné vločky. Vhodnou alternativou jsou i sladké chleby, které jsou nejen chutné, ale i šťavnaté. Já jsem využila sezónu švestek, které jsem použila právě do tohoto snídaňového chlebu. Věřím, že si na něm pochutnáš a začátek dne bude i pro tebe příjemný. 😊
Jak na to?
1
Všechny švestky vypeckujeme a cca 100 g odložíme stranou na ozdobení.
2
Cuketu oloupeme, odstraníme střed a společně se švestkami vložíme do mixéru. Přidáme 3 lžíce vody a rozmixujeme dohladka.
3
Vajíčko s cukrem a změklým máslem vyšleháme.
4
V misce smícháme mouku s kypřicím práškem, přidáme mléko, vyšlehané vajíčko s cukrem a máslem, rozmixované švestky s cuketou a všechno spolu dobře promícháme do hladkého těsta.
5
Formu na chlebíček o rozměru 13 x 30 cm vymažeme máslem a vysypeme moukou.
6
Připravenou směs vlijeme do formy. Na vrch uložíme nakrájené švestky a posypeme skořicí a třtinovým cukrem.
7
Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca 50 minut na 180 °C.
Tip: Pokud máme dostatek švestek, můžeme jimi nahradit cuketu. Do chlebíčku můžeme přidat i oříšky libovolně podle chuti.
Výživové hodnoty na 1 ks (cca 90 g):
214 kcal
901 kJ
T:
7 g
B:
4 g
S:
30 g
V:
2 g
Příjemné mlsání! 😊
Spoustu skvělých receptů najdeš i na našem blogu:
Mým snem bylo pomáhat lidem s nadváhou a obezitou. Napsala jsem motivační knihu „Kilá, ktoré mi zmenili život“, kuchařku „Ako dobre jesť a nepribrať“ a diář jako malý tahák pro štíhlou linii. Na svojí stránce chudnem-rozumne.com přispívám články, recepty, někdy i radami o tom, jak co nejlépe a nejzdravěji hubnout bez jojo efektu. Vytvářím výživové plány a snažím se pomáhat lidem, kteří věčně bojují s kily navíc. Výživou a zdravějším vařením se zabývám 9 let. Teď i profesionálně jako výživový poradce.