Sladké chlebíčky jsou teď v kurzu. Jsou výborné jako rychlá snídaně, která nám dodá energii, a přitom víme, co jíme. Rovněž jsou vynikající pro děti do školy nebo pro nás dospělé jako svačina nebo snack na cesty. Dokonce si je velmi rádi dáme i jako alternativu k odpolední kávě.
Tento pomerančovo-makový chlebíček rozvoní celou kuchyň. Je sytý, přitom snadno stravitelný. Když ho jednou upečeš, garantuju ti, že ho budeš péct často.
Čas přípravy
- 10 minutpříprava
- 40 minutpečení
Jak na to?
1
Všechny suché ingredience přesejeme přes sítko a smícháme.
2
Postupně přidáváme mokré suroviny a mícháme, dokud se všechny ingredience a chutě nespojí.
3
Vzniklou hmotu vlijeme do formy na podlouhlý chlebíček.
4
Čokoládu nalámeme na malé kousky a vmícháme do mokrého těsta.
5
Dáme péct cca na 40 minut při 185 °C.
Výživové hodnoty na 1 porci:
193 kcal
812 kJ
T:
11 g
B:
4 g
S:
20 g
V:
4 g
Dobrou chuť! :-)
Jmenuju se Stanka, ale můžete mi klidně říkat i Gigi. Považuju se za zdravožrouta. Mou filozofií při vaření je nahradit ty nezdravé suroviny zdravějšími alternativami a v rámci možností nákupu i dostupnými a ne příliš drahými potravinami, které se dají koupit v každém obchodním řetězci. Protože jsem dvojnásobná máma zaměstnaná na plný úvazek, vím, jak to je s vařením a časem v kuchyni. A také jak náročné může být nakupování a shánění těch správných surovin se dvěma malými dětmi. Rychle, zdravě a chutně, to je každodenní motto při vaření nebo pečení, kterým se řídím. V mých receptech najdete přirozené produkty jako zeleninu, ovoce, luštěniny, obilniny, ryby, kuřecí maso a také mám ráda, když to na talíři všechno pěkně barevně ladí. To mě přivedlo i k focení jídel a víc mých receptů najdete na mém účtu na Instagramu @gigivari. Ráda experimentuji v kuchyni a kombinuji různé chutě i různé kultury. Ráda se inspiruji orientální a exotickou kuchyní, ale mám ráda i slovenskou klasiku. Od té doby, co jsem máma, čím dál víc mě zajímá problematika zdravého stravování a jeho vlivu na naše zdraví. I proto jsem se rozhodla absolvovat kurz poradce výživy, abych mohla v otázkách stravování pomoct i druhým. Už teď se těším, jestli ti moje recepty budou chutnat, ušetří ti čas v kuchyni a přitom budeš mít gurmánský zážitek.