Všechny
Recepty
Zdraví
Stravování
Všeobecné
Cvičení
Fitshaker podcasty
Hubnutí
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Pomerančovo-makový chlebíček s čokoládou

50 min
20 porcí
pomerančový chlebíček

Potřebujeme: 

  • 2 hrnky hladké špaldové mouky (300 g)
  • 1 hrnek máku (150 g)
  • 1 kypřicí prášek bez fosfátů (cca 13 g)
  • 1–2 vanilkové cukry
  • 5 lžic javorového sirupu
  • 1 hrnek rostlinného mléka
  • ½ hrnku rozpuštěného kokosového oleje
  • 2 vajíčka
  • 2 odšťavené pomeranče
  • 2 lžíce kůry z bio pomeranče
  • 2 cm nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • ½ balení 60% čokolády
pomerančový chlebíček

Sladké chlebíčky jsou teď v kurzu. Jsou výborné jako rychlá snídaně, která nám dodá energii, a přitom víme, co jíme. Rovněž jsou vynikající pro děti do školy nebo pro nás dospělé jako svačina nebo snack na cesty. Dokonce si je velmi rádi dáme i jako alternativu k odpolední kávě.

Tento pomerančovo-makový chlebíček rozvoní celou kuchyň. Je sytý, přitom snadno stravitelný. Když ho jednou upečeš, garantuju ti, že ho budeš péct často.

Čas přípravy

  • 10 minutpříprava
  • 40 minutpečení

Jak na to?

1

Všechny suché ingredience přesejeme přes sítko a smícháme.

2

Postupně přidáváme mokré suroviny a mícháme, dokud se všechny ingredience a chutě nespojí.

3

Vzniklou hmotu vlijeme do formy na podlouhlý chlebíček.

4

Čokoládu nalámeme na malé kousky a vmícháme do mokrého těsta.

5

Dáme péct cca na 40 minut při 185 °C.

Výživové hodnoty na 1 porci:

193 kcal

812 kJ

T:

11 g

B:

4 g

S:

20 g

V:

4 g

sladká snídaně

Dobrou chuť! :-)

Fotka autora
Stanka Šišková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jmenuju se Stanka, ale můžete mi klidně říkat i Gigi. Považuju se za zdravožrouta. Mou filozofií při vaření je nahradit ty nezdravé suroviny zdravějšími alternativami a v rámci možností nákupu i dostupnými a ne příliš drahými potravinami, které se dají koupit v každém obchodním řetězci. Protože jsem dvojnásobná máma zaměstnaná na plný úvazek, vím, jak to je s vařením a časem v kuchyni. A také jak náročné může být nakupování a shánění těch správných surovin se dvěma malými dětmi. Rychle, zdravě a chutně, to je každodenní motto při vaření nebo pečení, kterým se řídím. V mých receptech najdete přirozené produkty jako zeleninu, ovoce, luštěniny, obilniny, ryby, kuřecí maso a také mám ráda, když to na talíři všechno pěkně barevně ladí. To mě přivedlo i k focení jídel a víc mých receptů najdete na mém účtu na Instagramu @gigivari. Ráda experimentuji v kuchyni a kombinuji různé chutě i různé kultury. Ráda se inspiruji orientální a exotickou kuchyní, ale mám ráda i slovenskou klasiku. Od té doby, co jsem máma, čím dál víc mě zajímá problematika zdravého stravování a jeho vlivu na naše zdraví. I proto jsem se rozhodla absolvovat kurz poradce výživy, abych mohla v otázkách stravování pomoct i druhým. Už teď se těším, jestli ti moje recepty budou chutnat, ušetří ti čas v kuchyni a přitom budeš mít gurmánský zážitek.

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.