Měkoučký, šťavnatý a tak osvěžující. To je můj čokoládovo-mrkvový koláč s rynglemi. Je vhodný i pro všechny celiaky. Ideální na letní garden party, grilovačky, stanovačky, prostě si na něm pochutnáš všude a s každým. Pojďme se tedy pustit do pečení!
Jak na to?
1
Horkú čokoládu spolu s maslom rozpustíme vo vodnom kúpeli a odstavíme nabok.
2
Rúru dáme vyhriať na 180°C.
3
Plech s rozmerom 20×30 cm vymastíme maslom a vysypeme strúhaným kokosom alebo bezlepkovou strúhankou.
4
Celé vajíčka vyšľaháme s trstinovým a vanilkovým cukrom do peny, prilejeme rozpustenú a vychladnutú čokoládovú zmes.
5
Za stáleho miešania po lyžiciach primiešavame múku zmiešanú s kypriacim práškom. Napokon do cesta primiešame nastrúhanú mrkvu.
6
Malo by vzniknúť celkom husté cesto, ktoré vylejeme do vopred pripraveného plechu.
7
Navrch poukladáme umyté a na polovičky nakrájané ringloty. Pečieme cca 30 minút.
Výživové hodnoty na 1 porci:
226 kcal
952 kJ
T:
13 g
B:
3 g
S:
22 g
V:
2 g
Dobrou chuť! 😊
Skvělé recepty i na zdravé sladké dobroty najdeš i na našem blogu:
Jsem zakladatelkou online ženského magazínu „Ženuškáreň“, jehož prostřednictvím nabízím inspiraci a motivaci, jak žít lépe, zdravěji a kvalitněji. Napsala jsem knihu pro ženy „Tvoje kniha do kabelky“. Spolupodílela jsem se i na tvorbě bestsellerů „Z fitka do kuchyne“, „Fitness diár“, „Fitness kalendár“. Žít zdravě pro mě znamená přijmout sama sebe se všemi nedokonalostmi, najít rovnováhu a být šťastná.