Pokud máš problém dostat zeleninu do svých nejmenších (nebo do sebe), jsou tyto křupavé kuličky právě pro tebe.
Jsou plné zeleniny a 100% zdravých ingrediencí. Je to přesně to, co potřebuje tvoje večerní menu.
PROČ SI ZAMILUJEŠ TYTO ZELENINOVÉ KULIČKY:
- Jsou vyrobené z množství zdravých ingrediencí, jako jsou cuketa, mrkev a cizrna.
- Jsou pečené, ne smažené!
- Děti je budou zbožňovat.
- Jsou bezlepkové, vhodné pro vegetariány a vegany.
Jak na to:
1
Předehřejeme troubu na 200 ˚C.
2
Plech vyložíme papírem na pečení.
3
Nastrouháme cuketu a mrkev (šťávu nevymačkáváme).
4
Nastrouhanou cuketu, mrkev, cizrnu, ořechy, vločky, sůl, koření a sójovou omáčku dáme do mixéru a všechno společně rozmixujeme tak, aby zůstaly jen malé kousky, které se snadno spojí.
5
Ze zeleninové směsi vytvarujeme kuličky (mně vyšlo 20 kuliček).
6
Pečeme 25–30 minut nebo dokud nejsou zvenku pěkně hnědé a křupavé.
7
Podáváme nejlépe s domácí rajčatovou omáčkou a celozrnnými těstovinami. Můžete si je však dát i s kaší a salátem.
TIP: Pokud máš na ořechy alergii nebo ti jednoduše nechutnají, je možné je vyměnit za dýňová semínka.
Výživové hodnoty na 1 ks:
58 kcal
245 kJ
T:
3 g
B:
2 g
S:
5 g
V:
2 g
Dobrou chuť 😊!
Letošní výzva do plavek je v plném proudu. Tento rok je skutečně výjimečná. Nejen že si perfektně zacvičíš s našimi profi trenéry, ale dozvíš se o mnoha skvělých tipech a radách o stravování přímo od odborníků, jako je gastroenterolog doc. Ladislav Kužela nebo výživové terapeutky z projektu Ne hladu.
Těšíme se na tebe! 😊
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz