Tato cuketová pizza je dokonalým letním obědem nebo večeří. Její výroba je rychlá a jednoduchá, chutná skvěle a jestli jsi fanouškem téhle kombinace, tak si ji určitě zamiluješ. Já jsem ji nemohla přestat jíst.
Jak na to:
1
Nejdřív si připravíme těsto. V malé misce smícháme vodu, med a droždí. Odložíme na 5 minut, dokud kvasnice nenapění.
2
V misce smícháme mouku a sůl. Promícháme.
3
Přidáme směs s kvasnicemi a 1 lžíci olivového oleje.
4
Mísíme, dokud se těsto nevytvaruje. Když je těsto příliš suché na to, aby vytvořilo kouli, přidáme vodu a mísíme, dokud se směs nespojí. Když je těsto příliš lepkavé, přidáme trochu víc mouky.
5
Těsto vyklopíme na jemně pomoučený povrch a jemně promísíme do hladkého bochníčku.
6
Přendáme ho do misky, zakryjeme igelitem a odložíme kynout na 1 hodinu.
7
Těsto vyklopíme na pomoučený povrch. Vytvarujeme ho podle formy, ve které ho budeme péct.
8
Formu vymažeme olejem a uložíme do ní těsto.
9
Troubu předehřejeme na 220 °C.
10
V misce smícháme cuketu, olivový olej, česnek, sůl, pepř. Všechno spolu promícháme.
11
Na připravené těsto naneseme Lučinu a na ni uložíme cuketu a rajčata. Pizzu můžeme posypat čerstvými bylinkami.
12
Pečeme 10–15 minut nebo dokud není těsto hnědé a křupavé. Podáváme s čerstvými bylinkami.
Výživové hodnoty na 1 porci:
97 kcal
4094 kJ
T:
34 g
B:
35 g
S:
129 g
V:
17 g
Dobrou chuť! 😉
Kromě chutné stravy ti nabízíme i cvičení na doma. Vyzkoušej naše online fitko a makej na své postavě s námi.
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz