Všechny

Neodolatelná rychlá rajčatovo-cuketová pizza s čerstvými bylinkami

Recepty
35 min
2 menší pizzy
cuketová pizza
Potřebujeme:
  • Na těsto:
  • ¾ hrnku vlažné vody
  • 2 lžičky medu
  • sušené droždí (množství podle návodu)
  • 2 hrnky špaldové mouky
  • 1 lžičku mořské/himalájské soli
  • 1 lžíci kvalitního olivového oleje
  • --
  • Na oblohu:
  • 1 středně velkou cuketu nakrájenou na kolečka
  • 2 lžíce olivového oleje
  • ½ lžičky sušeného česneku
  • mořskou/himalájskou sůl
  • 5 středně velkých rajčat
  • mletý černý pepř
  • vločky červené papriky nebo mletou červenou papriku
  • 150–200 g Lučiny nebo skyru/ricotty/žervé
  • čerstvé bylinky

Tato cuketová pizza je dokonalým letním obědem nebo večeří. Její výroba je rychlá a jednoduchá, chutná skvěle a jestli jsi fanouškem téhle kombinace, tak si ji určitě zamiluješ. Já jsem ji nemohla přestat jíst.

Jak na to:
1
Nejdřív si připravíme těsto. V malé misce smícháme vodu, med a droždí. Odložíme na 5 minut, dokud kvasnice nenapění.
2
V misce smícháme mouku a sůl. Promícháme.
3
Přidáme směs s kvasnicemi a 1 lžíci olivového oleje.
4
Mísíme, dokud se těsto nevytvaruje. Když je těsto příliš suché na to, aby vytvořilo kouli, přidáme vodu a mísíme, dokud se směs nespojí. Když je těsto příliš lepkavé, přidáme trochu víc mouky.
5
Těsto vyklopíme na jemně pomoučený povrch a jemně promísíme do hladkého bochníčku.
6
Přendáme ho do misky, zakryjeme igelitem a odložíme kynout na 1 hodinu.
7
Těsto vyklopíme na pomoučený povrch. Vytvarujeme ho podle formy, ve které ho budeme péct.
8
Formu vymažeme olejem a uložíme do ní těsto.
9
Troubu předehřejeme na 220 °C.
10
V misce smícháme cuketu, olivový olej, česnek, sůl, pepř. Všechno spolu promícháme.
11
Na připravené těsto naneseme Lučinu a na ni uložíme cuketu a rajčata. Pizzu můžeme posypat čerstvými bylinkami.
12
Pečeme 10–15 minut nebo dokud není těsto hnědé a křupavé. Podáváme s čerstvými bylinkami.

Výživové hodnoty na 1 porci:

97 kcal

4094 kJ

T:

34 g

B:

35 g

S:

129 g

V:

17 g

cuketová pizza na plech

Dobrou chuť! 😉

Kromě chutné stravy ti nabízíme i cvičení na doma. Vyzkoušej naše online fitko a makej na své postavě s námi.

cvičení pro ženy
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Kategorie

ReceptyVegetariánské