Jestli miluješ pizzu, dopřej si ji i k snídani. Tato pizza se špenátem a vajíčky je novou zdravou variantou tohoto oblíbeného klasického italského jídla. Ráno, kdy si ji dopřeješ, budeš vstávat z postele mnohem lehčeji! Uspokojí tvoje chuťové pohárky a dodá tělu potřebné živiny do nového dne. Co může být lepšího? Vajíčka a špenát jsou dvě z mých oblíbených potravin (a mají k tomu dobrý důvod). Co se týká výživy, každá z nich má co nabídnout: mimo jiné pořádnou dávku bílkovin, vlákninu vyplňující břicho a vyživující tělo vitamíny a minerály. Jsou také neuvěřitelně výživné a jejich chutě se navzájem krásně doplňují.
Jak na to?
1
Troubu předehřejeme na 200 ˚C.
2
Plech buď potřeme olivovým olejem, nebo vyložíme papírem na pečení.
3
Tortillu potřeme olivovým olejem. Namažeme ji Lučinou a na ni uložíme nastrouhanou mozzarellu, kterou jemně osolíme a okořeníme oreganem.
4
Špenát uložíme na sýr a uprostřed necháme kruhový prostor, do nějž rozbijeme vajíčka. Osolíme je a opepříme. Pečeme 5–7 minut.
5
Okraje budou trošku křupavější, ale střed bude akorát. Pokud nechcete křupavé okraje, Lučinu a sýr uložte až po okraj.
Tip: Podáváme s rajčaty, salátem a oblíbenou zeleninou. Kdo má rád, může pokapat balzamikovým octem nebo si k tomu dát domácí kečup.
Výživové hodnoty na 1 porci:
603 kcal
2536 kJ
T:
42 g
B:
34 g
S:
19 g
V:
3 g
Přeju dobrou chuť k snídani případně večeři! ;-)
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz