Všechny
Recepty
Zdraví
Stravování
Všeobecné
Cvičení
Fitshaker podcasty
Hubnutí
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Rychlá vajíčková pizza se sýrem a špenátem: nebudeš věřit, jak snadno ji uděláš!

15 min
2 porce
špenát recept

Potřebujeme: 

  • 2 celozrnné tortilly nebo pita chléb (pokud děláme recept pro děti, zvolíme radši pitu)
  • 2 lžičky olivového oleje
  • 4 lžíce Lučiny nebo cottage sýru
  • 125 g mozzarelly
  • mořskou/himalájskou sůl
  • mletý černý pepř (vynecháme, pokud děláme recept pro děti)
  • oregano
  • 2 hrnky čerstvého špenátu (klidně i víc)
  • 4 vajíčka
špenát recept

Jestli miluješ pizzu, dopřej si ji i k snídani. Tato pizza se špenátem a vajíčky je novou zdravou variantou tohoto oblíbeného klasického italského jídla. Ráno, kdy si ji dopřeješ, budeš vstávat z postele mnohem lehčeji! Uspokojí tvoje chuťové pohárky a dodá tělu potřebné živiny do nového dne. Co může být lepšího? Vajíčka a špenát jsou dvě z mých oblíbených potravin (a mají k tomu dobrý důvod). Co se týká výživy, každá z nich má co nabídnout: mimo jiné pořádnou dávku bílkovin, vlákninu vyplňující břicho a vyživující tělo vitamíny a minerály. Jsou také neuvěřitelně výživné a jejich chutě se navzájem krásně doplňují.

Jak na to?

1

Troubu předehřejeme na 200 ˚C.

2

Plech buď potřeme olivovým olejem, nebo vyložíme papírem na pečení.

3

Tortillu potřeme olivovým olejem. Namažeme ji Lučinou a na ni uložíme nastrouhanou mozzarellu, kterou jemně osolíme a okořeníme oreganem.

4

Špenát uložíme na sýr a uprostřed necháme kruhový prostor, do nějž rozbijeme vajíčka. Osolíme je a opepříme. Pečeme 5–7 minut.

5

Okraje budou trošku křupavější, ale střed bude akorát. Pokud nechcete křupavé okraje, Lučinu a sýr uložte až po okraj.

Tip: Podáváme s rajčaty, salátem a oblíbenou zeleninou. Kdo má rád, může pokapat balzamikovým octem nebo si k tomu dát domácí kečup.

Výživové hodnoty na 1 porci:

603 kcal

2536 kJ

T:

42 g

B:

34 g

S:

19 g

V:

3 g

recepty z čerstvého špenátu

Přeju dobrou chuť k snídani případně večeři! ;-)

Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.