Pizzu milujeme asi všichni. Ale jak si ji dopřát bez toho, aby měla moc sacharidů? Já jsem jako alternativu použila na základ mrkev a sýr. Na obložení jsem zvolila zeleninu, ale ty si ji můžeš klidně obložit podle sebe. Jestli však změníš ingredience, počítej s tím, že i kalorické hodnoty budou v tvém případě jiné.
Jak na to?
1
Do mísy nastrouháme sýr a oškrábanou mrkev na jemném struhadle.
2
Přidáme vajíčko a dobře spolu promícháme.
3
Uděláme hrudku, kterou na plechu vystlaném papírem na pečení rukama vytvarujeme do kruhu.
4
Takto vytvarovaný kruh vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme cca 5 minut.
5
Mezitím si najemno nakrájíme cuketu společně s rajčetem na kroužky.
6
Olivy nakrájíme nadrobno a připravíme si kukuřici.
7
Když je těsto předpečené, vyndáme ho z trouby a potřeme olivovým olejem s prolisovaným česnekem a solí.
8
Potom do kruhu ukládáme nejdřív cuketu, potom rajče.
9
Do středu dáme kukuřici a celou pizzu posypeme nakrájenými olivami.
10
Nakonec na struhadle nahrubo nastrouháme vyždímanou mozzarellu a rovnoměrně posypeme na vrch.
11
Takto připravenou pizzu vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme cca 20 minut.
12
Když je upečená, vyndáme ji z trouby a chvíli necháme vychladnout, aby těsto ztuhlo.
13
Je možné, že zelenina pustí šťávu.
Tip: Na mrkvový základ si můžete udělat jakékoliv obložení podle své chuti a fantazie.
Výživové hodnoty na 1 porci (cca 370 g):
529 kcal
2223 kJ
T:
33 g
B:
26 g
S:
17 g
V:
4 g
Dobrou chuť!
Mým snem bylo pomáhat lidem s nadváhou a obezitou. Napsala jsem motivační knihu „Kilá, ktoré mi zmenili život“, kuchařku „Ako dobre jesť a nepribrať“ a diář jako malý tahák pro štíhlou linii. Na svojí stránce chudnem-rozumne.com přispívám články, recepty, někdy i radami o tom, jak co nejlépe a nejzdravěji hubnout bez jojo efektu. Vytvářím výživové plány a snažím se pomáhat lidem, kteří věčně bojují s kily navíc. Výživou a zdravějším vařením se zabývám 9 let. Teď i profesionálně jako výživový poradce.