Všechny
Recepty
Stravování
Zdraví
Všeobecné
Cvičení
Hubnutí
Fitshaker podcasty
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Myslíme ekologicky!
Těhotenství

Zdravá mrkvová pizza bez mouky: nebudeš věřit, jaká je dobrá!

45 min
2 porce
pizza bez mouky

Potřebujeme: 

  • 125 g eidamu do 30 % tuku v sušině
  • 125 g mrkve
  • 1 vajíčko
  • ½ střední cukety
  • 1 větší rajče
  • 50 g zelených oliv
  • 50 g kukuřice
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 stroužky česneku
  • mořskou/himalájskou sůl
  • 125 g mozzarelly light
  • tymián
pizza bez mouky

Pizzu milujeme asi všichni. Ale jak si ji dopřát bez toho, aby měla moc sacharidů? Já jsem jako alternativu použila na základ mrkev a sýr. Na obložení jsem zvolila zeleninu, ale ty si ji můžeš klidně obložit podle sebe. Jestli však změníš ingredience, počítej s tím, že i kalorické hodnoty budou v tvém případě jiné.

Jak na to?

1

Do mísy nastrouháme sýr a oškrábanou mrkev na jemném struhadle.

2

Přidáme vajíčko a dobře spolu promícháme.

3

Uděláme hrudku, kterou na plechu vystlaném papírem na pečení rukama vytvarujeme do kruhu.

4

Takto vytvarovaný kruh vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme cca 5 minut.

5

Mezitím si najemno nakrájíme cuketu společně s rajčetem na kroužky.

6

Olivy nakrájíme nadrobno a připravíme si kukuřici.

7

Když je těsto předpečené, vyndáme ho z trouby a potřeme olivovým olejem s prolisovaným česnekem a solí.

8

Potom do kruhu ukládáme nejdřív cuketu, potom rajče.

9

Do středu dáme kukuřici a celou pizzu posypeme nakrájenými olivami.

10

Nakonec na struhadle nahrubo nastrouháme vyždímanou mozzarellu a rovnoměrně posypeme na vrch.

11

Takto připravenou pizzu vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme cca 20 minut.

12

Když je upečená, vyndáme ji z trouby a chvíli necháme vychladnout, aby těsto ztuhlo.

13

Je možné, že zelenina pustí šťávu.

Tip: Na mrkvový základ si můžete udělat jakékoliv obložení podle své chuti a fantazie.

Výživové hodnoty na 1 porci (cca 370 g):

529 kcal

2223 kJ

T:

33 g

B:

26 g

S:

17 g

V:

4 g

zdravá pizza recept
zdravé těsto na pizzu

Dobrou chuť!

Fotka autora
Júlia Rašlová
Redaktorka ve Fitshakeru

Mým snem bylo pomáhat lidem s nadváhou a obezitou. Napsala jsem motivační knihu „Kilá, ktoré mi zmenili život“, kuchařku „Ako dobre jesť a nepribrať“ a diář jako malý tahák pro štíhlou linii. Na svojí stránce chudnem-rozumne.com přispívám články, recepty, někdy i radami o tom, jak co nejlépe a nejzdravěji hubnout bez jojo efektu. Vytvářím výživové plány a snažím se pomáhat lidem, kteří věčně bojují s kily navíc. Výživou a zdravějším vařením se zabývám 9 let. Teď i profesionálně jako výživový poradce.

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.