
Lahodný recept na mandlové vafle s malinovo-bazalkovou polevou je spojením jasných, teplých sladkých chutí s kyselými.
Tyto vafle mají všechny příchutě, které miluji – mandlovou, malinovou, bazalkovou. Jsou neuvěřitelně měkké s jemně křupavou krustičkou. Tuto kombinaci ti doporučuji vyzkoušet. Byla to láska na první zakousnutí.Vafle si zamilovala i moje rodina.
Tento víkend jsme je dělali už dvakrát. Vzali jsme si je s sebou na piknik, dali jsme si je odpoledne jako dezert a zachránily nás jako mňamka, když měl syn na hřišti záchvat hladu. 😊
Jak na to?
1
Na přípravu malin: Můžete si je připravit například večer. Mražené maliny povaříme v malém hrnci s pomerančovou šťávou. Vaříme, dokud z malin nebude kaše, cca 10 minut. Nakonec přidáme med a nakrájenou bazalku. Necháme vychladnout.
2
Na přípravu vaflí: Předehřejeme si vaflovač.
3
Smícháme kokosový olej, vaječné žloutky a med ve velké míse, dokud směs nebude hladká. Zašleháme vanilku, mandlový extrakt a mandlovou mouku, poté přidáme mandlové mléko a sůl a šleháme, dokud se nespojí.
4
Nakonec přidáme mouku a kypřicí prášek. Vše dobře promícháme.
5
Nakonec si ještě vyšleháme sníh z bílků a přidáme do těsta. Opět dobře promícháme.
6
Směs nalijeme do vaflovače a pečeme, dokud nejsou vafle zvenku křupavé. Každý vaflovač je jiný, takže si čas pohlídejte.
7
Vafle podáváme s malinovou polevou, můžete k nim přidat i čerstvé ovoce a jogurt. Skvěle chutnají i samotné a vychladlé.


Příjemné maškrcení😋!
🥣 Zdravá snídaně na dosah!
Vychutnej si lahodné a výživné kaše, které tě zasytí a dodají energii na celý den. 🌞 Jednoduchá příprava, skvělá chuť a kvalitní složení – přesně to, co tvé tělo potřebuje. 💚 Objev je na našem e-shopu a začni den správně! 🛍️✨
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz