Nepřeháním, když řeknu, že tenhle nepečený veganský recept ti změní život. Vážně. Po přípravě této syté, husté čokoládové dobroty, pokryté silnou čokoládovou vrstvou, už nikdy ani nepomyslíš na pečení brownies. A proč taky? Raw dezerty se snadno připravují, potřebuješ jen pár ingrediencí a vždy chutnají výborně. Jsou bohaté, husté a tak neuvěřitelně chutné!
Jak na to?
1
Vložíme 2 šálky vlašských ořechů do kuchyňského mixéru a mixujeme, dokud nebudou namleté najemno. Přidáme kakao a sůl a ještě několikrát promícháme, aby se směs spojila.
2
Přidáme datle a zpracujeme, dokud se nevytvoří lepkavá směs. Směs na brownies by se měla lehce slepit, když ji stiskneme prsty. Pokud není dostatečně lepkavá a nedrží pohromadě, přidáme ještě datle.
3
Vmícháme zbylé vlašské ořechy nasekané na menší kousky.
4
Směs rovnoměrně natlačíme do formy na dort o průměru 20 cm, kterou jsme vyložili papírem na pečení. Jestli se nám směs lepí na ruce, namočíme si je. Po zapracování těsta do formy vložíme brownies do mrazáku přibližně na 10–15 minut.
5
Připravíme si čokoládovou polevu. Kokosový olej rozpustíme na středním plamenu v malém hrnci. Potom přimícháme kakaový prášek, javorový sirup nebo med a mořskou sůl, dokud se dobře nespojí.
6
Nakonec zcedíme z kokosového mléka vodu a zbytek zašleháme do polevy, dokud se nespojí.
7
Brownies vyndáme z mrazáku a zalijeme čokoládovou polevou. Vložíme zpátky do mrazáku, aby čokoláda trošku ztuhla. Před krájením dáme brownies asi na 15 minut do lednice.
8
Zbylé brownies můžeme skladovat zakryté v mrazáku až 1 týden.
9
Brownies můžeme ozdobit nasekanými ořechy nebo ovocem.
Tip: Plechovku kokosového mléka uložte na noc do ledničky. Dbejte na to, abyste plechovkou netřásli ani ji nepřeklápěli, abyste podpořili oddělení krému a tekutiny.
Výživové hodnoty na 1 porci:
352 kcal
1481 kJ
T:
22 g
B:
8 g
S:
29 g
V:
2 g
Příjemné mlsání! 😊
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz