Chutné, nadýchané a vláčné s malým množstvím cukru a přidaným ovocem. Vynechat rafinovaný cukr je vždy dobré. Použít méně cukru je všeobecně vždy dobrý nápad. Tyto muffiny jsou oslazené datlemi a jablečným pyré a chutí připomínají třešňové pralinky. I když to není ten sladký muffin, stále je lahodný a chutný s jemným mandlovým podtónem a drobnými kousky třešňové chuti v jednom. Žádný rafinovaný cukr rozhodne neznamená žádnou chuť.
Jak na to?
1
Ovesné vločky pomeleme v mixéru, dokud nebudou připomínat hrubou mouku.
2
Pokud nejsou datle měkké, vložíme je před použitím na 30 minut do misky s horkou vodou.
3
Předehřejeme troubu na 200 °C.
4
Formu na muffiny vymažeme olejem.
5
Dáme do mísy mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, sůl a kakao. Všechno společně dobře promícháme.
6
Do misky přidáme kokosový olej, datle, mandlový extrakt, vejce, jablečné pyré a mléko a rozmixujeme dohladka.
7
Rozmixovanou směs nalejeme k suchým ingrediencím. Jemně promícháme, dokud nebudou viditelné žádné suché přísady.
8
Nakonec do směsi přidáme vypeckované třešně a na kousky nakrájenou hořkou čokoládu.
9
Směs přendáme lžící do formy a pečeme 10-12 minut.
10
Necháme 5 minut vychladnout a vytáhneme z formy.
TIP: Doporučuji použít mandlový extrakt pro pralinkovou příchuť. Jde jednoduše koupit téměř v každém obchodě.
Výživové hodnoty na 1 porci:
208 kcal
873 kJ
T:
9 g
B:
5 g
S:
25 g
V:
3 g
Dobrou chuť 😊.
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz