Jsou bohaté na čokoládovo-oříškovou chuť, kterou ještě jemně doplňují pečené švestky. Textura těchto brownies je prostě úžasná. Tento koláč se stal u nás doma obrovským hitem. Odteď to bude určitě náš oblíbený, protože je fakt dobrý. Jsem si jistá, že když si ho upečeš, budeš to cítit stejně. Spojení oříškového másla, čokolády a švestek je prostě neodolatelné. Tyto brownies jsou při pokojové teplotě úžasné, téměř se rozplývají v ústech. Jsou však chutné, i když jsou vychlazené.
Jak na to?
1
Troubu předehřejeme na 175 ˚C. Na dno kruhové formy o průměru 12 cm dáme papír na pečení a okraje vymastíme olejem.
2
V malé misce smícháme kukuřičný škrob, kakaový prášek a sůl a odložíme stranou.
3
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, do níž přidáme máslo.
4
Do rozpuštěné čokolády přidáme ořechové máslo (Fitnutku), cukr a promícháme, aby se směs spojila. Po jednom přidáme vajíčka a mícháme, dokud se směs nespojí.
5
Přidáme suché přísady do mokrých a dobře promícháme. Těsto nalijeme do připravené formy.
6
Navrch položíme nakrájené švestky, můžeme je posypat vanilkovým cukrem (nemusí být) a pečeme 35–40 minut (nebo déle, pokud je zapotřebí). Před servírováním necháme koláč úplně vychladnout.
Výživové hodnoty na 1 porci:
321 kcal
1349 kJ
T:
18 g
B:
6 g
S:
33 g
V:
1 g
Příjemné mlsání! 😊
Lahodný lískooříškový krém Fitnutku seženeš například v našem e-shopu:
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz