Všechny
Recepty
Zdraví
Stravování
Všeobecné
Cvičení
Fitshaker podcasty
Hubnutí
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Obrácený veganský mandarinkový koláč, do kterého se zamiluješ už na první pohled

60 min
16 porcí
vegánsky koláč

Potřebujeme: 

  • 250 g mandlového mléka
  • 60 g kvalitního řepkového oleje
  • 120 g třtinového cukru
  • kůru z 1 bio pomeranče
  • 100 g mandlové mouky
  • 200 g hladké špaldové mouky
  • 1 prášek do pečiva bez fosfátů
  • špetku soli
  • 6 mandarinek
  • meruňkový nebo mirabelkový džem
vegánsky koláč

Vánočního cukroví jsme si napekli všichni dost. Tak si dejme pro změnu něco svěžího a ovocného, ale stále typického pro toto období.

Jak na to?

1

Mléko, olej, cukr a pomerančovou kůru promícháme.

2

Přidáme mandlovou a hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva a se solí.

3

Umícháme řidší těsto.

4

Mandarinky nakrájíme na kolečka (1 mandarinku na 4 kolečka).

5

Naklademe je řezem dolů na dno dortové formy vyložené papírem na pečení.

6

Na mandarinky nalejeme těsto.

7

Dáme péct do trouby vyhřáté na 180 ˚C na horní i dolní ohřev na cca 40 minut.

8

Po upečení necháme asi 15 minut vychladnout, otevřeme dortovou formu a koláč překlopíme na servírovací talíř.

9

Ještě horký koláč potřeme džemem smíchaným s troškou vody a necháme vychladnout.

Tip: Koláč můžete zkusit i s pomeranči nebo například na kroužky nakrájeným ananasem.

mandarínkový zákusok
vegansky zakusok

Dobrou chuť :-)!

Ke každé objednávce na našem e-shopu nad 50 € ti přibalíme jako dárek i novou příchuť Fitnutky. Tuto objednávku ti navíc doručíme zdarma.

valentínske prekvapenie
Fotka autora
Marián Myjavec
Redaktor ve Fitshakeru

V kuchyni se motám už odmalička. Mám množství zálib, ale vaření a hlavně pečení patří mezi ty nej. Vyžívám se ve "stajlovaní" a focení jídla. Mám prostě neustále potřebu umělecky se projevit, tak se to snažím skloubit. Rád píšu recepty a mám radost, když se lidem podaří a chutnají jim. Nejsem prototypem vysloveně zdravého strávníka, ale velmi mi záleží na tom, co jím. Vařím a peču hlavně rozmanitě, čerstvě a chutně. Domácí jídlo je pro mě základ. Nemusím moc restaurace, protože si většinou řeknu, že bych to uvařil lépe. Miluju kváskování. Je to pro mě taková malá forma relaxu. Člověk se při něm naučí hlavně trpělivosti. No, a samozřejmě, není nad voňavý čerstvý kváskový chleba. Věřím, že budu přínosem a zpestřením úžasné Fitshaker komunity. Najdeš mě i na Facebooku jako Muž v zástere.

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.