Ráda projevuješ svoji lásku (ať už k partnerovi, nebo dětem, či kamarádkám) prostřednictvím jídla? Potom zbystři pozornost, tento recept na čokoládové suflé s horkými malinami by se ti mohl zalíbit. Asi všechny potěší, že je čokoládový, ne? Navíc je recept jednouchý na přípravu, zvládne ho i méně zkušená kuchařka. Hotový je do 40 minut a navíc jsou z něj jen 4 porce, takže pokud jste doma jen dva, nebude vás dezert dráždit celý týden v ledničce.
Jak na to?
1
Do menšího hrnce dáme rozpustit čokoládu společně s máslem.
2
Zatímco se čokoláda bude rozpouštět, rozbijeme vajíčka a oddělíme bílky od žloutků.
3
Bílky vyšleháme do tuhého sněhu. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Žloutky pomalu vlijeme do bílků a zlehka promícháme.
4
Přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva. A na závěr vlijeme rozpuštěnou, ne však horkou čokoládu.
5
Všechno společně promícháme a těsto nadávkujeme do čtyř mističek na suflé.
6
Klademe je do hlubokého plechu a na spodek plechu nalejeme vodu. Voda by měla sahat asi do poloviny mističek. Pečeme na 180 °C přibližně 20 min.
7
Zatímco se suflé peče, dáme do hrnce maliny a med. Na mírném ohni z nich uvaříme omáčku.
8
Suflé podáváme ještě teplé a polité sladkou malinovou omáčkou.
Tip: V tomto receptu byly použity porcelánové mističky, které jsme nemuseli vymastit a suflé se z nich po upečení pěkně vyklopilo. Ty můžeš svoje mističky i vymastit (např. máslem nebo kokosovým olejem).
Věřím, že všem bude chutnat! :-)
Ke každé objednávce na našem e-shopu nad 50 € ti přibalíme jako dárek i novou příchuť Fitnutky. Tuto objednávku ti navíc doručíme zdarma.
Úsměv na tváři, vařečka v ruce a stále nové nápady. Tak nějak bych se charakterizovala. Baví mě vymýšlet nové zdravé a hlavně bezlepkové recepty, na kterých si pochutná skutečně každý. Toho, že jsem komunikativní a ráda si povídám s lidmi, si můžete všimnout v rozhovorech, které pravidelně přibývají na našem blogu. Proto, jestli ti chybí motivace, rychle si nějaký přečti.