Odlehčený kuřecí stroganov s rýží basmati a ředkvičkovým salátem
20 min
2 porce

Miluju kuřecí stroganov, ale často po něm cítím pocit těžkosti – původní recept často sestává ze smetany na šlehání/vaření či z vepřového sádla a většího množství oleje.
Můj modifikovaný recept podle mě chutná ještě lépe než originál, je lehký a s přehledem ho vtěsnáte do svého jídelníčku i při redukci.
Jak na to?
1
Maso omyjeme a nakrájíme na tenké nudličky. Cibuli nakrájíme na malé kostky a společně s masem restujeme na trošce oleje na pánvi, dokud nebude maso hotové a cibule měkká. POZOR, pokud se stane, že má maso víc vody a začne se vám místo smažení dusit, počkejte, dokud se nezatáhne, podlijte ho vodou a duste cca 30-35 minut – musí se odpařit všechna voda. Když se maso pěkně orestuje a je udělané hned s cibulkou, tento krok vynechejte.
2
Do hotového masa přidáme nastrouhanou okurku, kečup, hořčici, smetanu, pepř a sůl. Pořádně promícháme a maso je hotové.
3
Rýži uvaříme v osolené vodě a podáváme společně s masem.
4
Salát připravíme z nahrubo nastrouhané ředkvičky, lžičky medu, šťávy z citronu a soli.
Můj supertip: pokud máte v oblibě výraznější chutě tak jako já, přidejte i lžičku šťávy z kyselých okurek. A pokud máte PMS, tak i 2 😊.
Výživové hodnoty na 1 porci:
600 kcal
2524 kJ
T:
13 g
B:
55 g
S:
63 g
V:
2 g

Dobrou chuť 😊!
Nyní navíc k ročnímu členství získáváš jako dárek naši kuchařskou knihu plnou zdravých receptů. Podívej se, i na více benefitů, které nabízíme našim premium členům.