Sezóna jablek pomalu začíná, a tak kromě sladkých pečených dobrot, kterých si můžeme připravit nepřeberné množství, můžeme jablka použít i do vaření. Maso v kombinaci s ovocem je stará dobrá ověřená klasika, takže si dnes připravíme velice chutný a rychlý oběd nenáročný na suroviny.
Jak na to?
1
Kuřecí prsa umyjeme a osušíme. Osolíme a opepříme je z obou stran a restujeme na rozpáleném olivovém oleji z každé strany 3 minuty.
2
Maso vyndáme a zabalíme do alobalu.
3
Brusinky na chvíli namočíme do červeného vína a necháme je nabobtnat.
4
Jablka oškrábeme a nakrájíme na měsíčky, přidáme je do pánve, kde jsme restovali maso, a na středním ohni je opékáme dozlatova, dokud nezměknou.
5
Potom přidáme i brusinky s vínem a cukrem a všechno chvíli mícháme.
6
Nakonec přidáme do pánve máslo a omáčku trochu zredukujeme.
7
Vrátíme maso zpátky do pánve a ještě ho opečeme z každé strany aspoň 2 minuty, aby se chutě spojily. Na závěr ochutíme bylinkami.
Tip: Podáváme s pečenými brambory, zeleninou nebo kuskusem. :-)
Výživové hodnoty na 1 porci:
436 kcal
1833 kJ
T:
19 g
B:
38 g
S:
23 g
V:
2 g
Přeju dobrou chuť! :-)
Jmenuju se Viki a jsem fotografka a blogerka. Mým největším hobby je kromě jógy a cvičení vaření/pečení a focení, takže Fitshaker je pro mě super místem, kde to všechno můžu zrealizovat a podělit se s vámi o recepty nebo tipy z kuchyně. Miluji zdravé vaření, kvalitní sezónní suroviny, ráda podporuji domácí dodavatele a výrobce potravin a snažím se vytvářet chutné a výživné recepty. Jídlo je důležitou součástí našeho života a, jak se říká, jsme to, co jíme, takže by nám na tom mělo záležet. :-) Můj Instagram @viktoria.janov